БЛОГИ

18:42
Як відомо, найбільша кількість переселенців прийшла до межиріччя Лопані і Харкова у 1654 році, тоді ж кількість населення міста складала близько 2000 людей. А у 1656 році поселенці поставили паркан довжиною 1130 метрів у вигляді неправильного чотирикутника.
15:07
Сьогодні вулиця Сумська навпроти Саду ім. Т. Шевченка виглядає цілком собі презентабельно, проте на початку XIX ст. ці землі належали приватним власникам і використовувалися для хліборобства, бо за Мироносицькою площею закінчувалася міська межа. Да і нумерація починалась зверху від будинку повітового училища.
17:35
За козацьких часів вона була Базарною, офіційну ж назву отримала спочатку як Проїзна, а в 1840-і роки стала зватися Торгова. Такою і залишалася до самого перейменування в січні 1919 року в площу Рози Люксембург.
18:15
Хто з харків’ян та гостей міста не стояв на валах колишньої Харківської фортеці? І хоч вона була побудована із дерева, але жодного разу не була взята наступом, хоча неодноразово татари та бунтівні козаки підходили до її стін. І як пишуть автори минулого, її гармати змушували їх відійти.
14:39
Першого дня нового, 2019 року, по всій Україні — від Львова й Тернополя до Полтави й Харкова — урочисто відзначили 110-ту річницю від народження Провідника Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери. Цю знаменну дату гідно відмітили й мільйони українців, що живуть за межами своєї історичної Батьківщини.
08:40
Такі питання в контексті підсумків гіпотетичного другого туру президентських виборів - сьогодні не рідкість.
09:14
Андрій Жуков приїхав до України задля хорошої роботи, але замість того був змушений безкоштовно працювати на шахраїв.
18:03
Всі місцеві в області кажуть БарвІнкове, саме так кажу і я, це видає мене з головою. А що ви знаєте про це невелике містечко на півдні Харківщини? А ось багато учасників АТО і ООС знають його як БарвінкОве, а далі за ним - вже Донецька область і зона операції об'єднаних сил.
15:40
Так, поетами не народжуються — ними стають. Однак, лише ті, хто ладні «роздмухувати» іскру Божу свого таланту повсякденною копіткою працею. Тільки тоді ця іскра не згасає, а розгорається яскравим полум’ям поетичного надхнення.
17:22
Честно кажучи, дуже тішить, коли між різними гілками влади налагоджено ефективну взаємодію.