Харкiв

12:49
У Харкові 7 липня 2010 року о 19.30 в сквері по вул. Університетській, біля монумента Григорія Сковороди відбулися збори харківської громади по утворенню ініціативної групи з проведення «зеленого» референдуму. Збори були організовані Харківським Комітетом захисту України до складу, якого, зокрема, входить Харківська обласна (крайова) організація Народного Руху України.
13:14
Харківська письменниця Валентина Овод добре знається на язичницьких звичаях і обрядах, тому їй випала честь освячувати воду і давати жертву вогню. Значна частина людей, які протестують проти вирубки дерев у Парку Горького плигали через вогнище і водили староукраїнський хоровод в напрямку руху сонця, підтримували багаття, а вранці закінчили святкове дійство вмиванням росою і збиранням трав.
14:18
Для тих, у кого встановлено газовий лічильник, держава встановлює норму кількості газових кубів, які можна спалювати за один місяць. Якщо господар будинку у холодний період спалить більше газу, то за залишок від буде сплачувати повну вартість без жодної державної допомоги, а якщо в теплий жовтень чи травень газу буде спалено менше від норми, то такий мешканець у примусовому порядку буде повертати частину грошей назад у відділ субсидії. Ті, хто не мають лічильників сплачують за газове опалення у весняний і зимовий період однакову суму. У них є лише одна малесенька перевага, їм не загрожує примусове повернення грошей наданих відділом субсидії.
11:14
Росія готується пустити на свій харчовий ринок сільськогосподарську продукцію з України. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Россільгоспнагляд з 1 липня 2010 року знімає майже п’ятирічні обмеження на ввезення до Росії з України продукції тваринництва, перш за все, м’яса птиці. За даними інформагентства, право на експорт своєї продукції в Російську Федерацію матимуть лише ті українські підприємства, які включені до списку постачальників. «Лише атестовані російською службою підприємства, які виконують наші вимоги, зможуть експортувати як сиру, так і готову продукцію до Росії», — заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт. За його словами, «останні інспекції, проведені в Україні, показують, що далеко не всі підприємства готові виконувати російські вимоги», бо Україна гармонізує свої правила з європейськими, «а вони відрізняються від російських».
10:19
5 липня 2010 року Харківська обласна організація ВО «Свобода» провела низку пікетів проти ухвалення проекту нового Податкового кодексу України. Акція відбулася в Харкові, Балаклії, Ізюмі, Краснограді та Лозовій. Свободівці вимагали від депутатів місцевих рад звернутися до Кабінету Міністрів та Президента України з вимогою відкликати проект Податкового кодексу Азарова-Тігіпка.
15:32
Підрахувати всіх безпритульних не так уже й легко, оскільки багато з них не мають жодних документів, а також часто “подорожують” всією територією України. Крім того, статистичні дані про чисельність такої категорії населення добре замовчуються і не є повними. У Харкові ця проблема стоїть особливо гостро. Багато людей мешкає просто на вулиці, дехто спить поряд із безпритульними собаками, аби було не так холодно вночі; хтось займається злочинністю, а хтось просто чекає доки його вб’ють чи в черговий раз заарештують.
12:56
Хто такий Владімір Лєнін, напевно, знають всі. Адже зараз не є секретною інформація, про те, що Лєнін був організатором збройного Жовтневого перевороту восени 1917 р., ініціатором Громадянської війни в Росії та червоного терору, одним із засновників комуністичної партії Росії, ініціатором червоної інтервенції в Україну та знищення Української Народної Республіки. Але незважаючи на це, директор КСП “Харківміськліфт” Анатолій Кандауров має у своєму кабінеті фігурку Лєніна.
09:31
3 та 4 липня у м. Харків за підтримки Майстерні громадської активності та Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України відбувся тренінг з прав людини "Твої права в теорії та на практиці". У заході прийняло участь близько 30 людей різного віку і фаху, серед яких були члени Молодого Народного Руху, Союзу обдарованої молоді України, Молодіжного об’єднання народних дипломатів та молоді Української Народної Ради.
19:00
Нещодавно у Харкові з’явилася мережа закусочних з назвою “Сыто-пьяно”. Крім того, в самому центрі міста ледь не кожні 10 хвилин у рекламний гучномовець пропонується споживати дешевий кальян. Але вживання алкоголю чи інгаляція кальяну є шкідливими для здоров’я. Мало того, ці реклами грубо порушують законодавство, оскільки в них не вказується про шкідливість спиртного чи кальяну.
15:24
2 липня під час проведення земельних робіт з будівництва дороги у Парку Горького було знайдено велику кількість людських кісток. Мешканці Харкова намагалися зупинити роботи техніки доки не буде проведена експертиза людських останків, але міліція змусила припинити протест і залишити територію так званого будівельного майданчика. Але все ж таки люди час від часу призупиняють роботу техніки та вимагають від міліції повного дотримання законодавства при виконанні службових обов’язків.