Харкiв

14:59
Українське село традиційно вважалося, та, власне, і зараз дуже багатьма теоретикам вважається колискою української нації. І для таких тверджень є серйозне підґрунтя.
21:12
У книгарні “Є” члени культурно-мовного клубу “Апостроф” організували перегляд фільму “Тіні забутих предків”, а потім з’ясовували його актуальність у наш час.
17:29
Сьогодні, 20 липня ковшем грейдера знищено ще одне захоронення. Під час земельних робіт було зламано кришку домовини і кістку вдягнену в чималий залишок чобота. Незважаючи на знахідку, земельні роботи продовжуються.
13:06
Щоб не привертати великої уваги журналістів та представників громадськості, Парк Горького вирубують поступово. Валять майже кожного дня по кілька дерев та продовжують земляні роботи. Звісно, що написанням статті про вирубку трьох чи двох дерев журналісти здебільшого займатись не будуть і громадськість не буде гарно проінформована. Крім того, про Парк Горького написано дуже багато і для більшості читачів цікавішим може здатися щось інше.
22:19
Сьогодні, 18 липня відбувся концерт в якому взяли участь аматори та професійні виконавці джазу і естрадної пісні. Водночас, захисники дерев організували фестиваль художньої майстерності, в якому взяло участь 27 майстрів, які прикрасили Парк Горького екзотичними творами мистецтва, виготовленими з підручних природних матеріалів, які було знайдено на місці вирубки дерев.
16:59
На Харківщині відсвяткували 20-ту річницю прийняття “Декларації про державний суверенітет України”
17:13
10 липня Верховна Рада ухвалила новий закон про місцеві вибори. Зараз документ очікує підпису президента. Якщо прогнози багатьох політологів справдяться і Янукович підпише закон, його авторів чекатиме чимало сюрпризів на етапі реалізації запропонованих ними ж статей. Документ народився надзвичайно суперечливим та сирим. Експерти Головного юридичного управління парламенту нарахували в ньому щонайменше 16 невідповідностей різним статтям Конституції, рішенням Конституційного Суду, а також ігнорування Копенгагенського документа ОБСЄ 1990 року та інших документів Ради Європи та ОБСЄ. Суто кон’юнктурне політичне рішення вищої влади країни про проведення місцевих виборів саме 31 жовтня спричинило появу скороспілого «законопродукту». Він не залишає жодних сподівань на оновлення місцевої влади внаслідок демократичної процедури.
17:49
Парафіяни Української Автокефальної Православної Церкви прийшли на службу з квітами. З черговою річницею хіротонії архієпископа Ігоря (Ісіченка), священство церкви та вірян вітали кармелітки римо-католицької церкви, владика Мар’ян Бучек та представники різних харківських громадських організацій та партій, зокрема, обласних філій Християнсько-Демократичного Союзу та ВО “Свобода”.
19:03
8 липня в приміщенні обласного громадського об’єднання “Поступ” відбулася презентація книги відомого українського історика, доктора історичних наук Юрія Шаповала “Полювання на вальдшнепа”, а також презентація документального фільму “Цар і раб хитрощів”, знятого кінорежисером Іриною Шатохіною у співпраці з вищезгаданим представником історичної науки. Обидва твори присвячені життю та смерті відомого українського письменника Миколи Хвильового. Слід також зазначити, що насправді, захід мав ширший напрям – це була підстава порозмовляти про роботу совєтської політичної поліції як сталінських, так вже й горбачовських часів.
15:15
Кожен учасник акцій протесту може бути затриманий органами міліції. Тому дуже важливо знати свої права, які гарантовані вам Кодексом України про адміністративні правопорушення.