Днiпро

16:45
16 травня 2013 р. о 14.00 у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І.Яворницького (зал № 10) почнеться презентація книги В.О. Бабенко «Этнографический очерк народного быта Екатеринославского края» (перевидання книги 1905 р.).
09:24
Представники національно-патріотичних сил Січеславщини і лідери низки політичних партій та громадських організацій міста закликали провести День пам'яті і примирення 8 травня. Як пропонують організатори, річницю закінчення війни слід не відзначати гучними парадами, а прийти на могили загиблих і помолитися за їхні стражденні душі, незалежно від їхньої національності, раси чи віросповідання.
16:39
Про початок своєї діяльності минулого тижня оголосила незалежна правозахисна громадська організація «Дніпропетровська правозахисна група». Як повідомив її голова правозахисник Василь Сухов, до організації вже зараз належать 10 правозахисників і юристів, які надаватимуть правову допомогу в захисті прав та свобод громадян.
11:14
12 квітня 2013 року відбулися установчі збори громадських природоохоронних організацій Дніпропетровської області з метою створення Дніпропетровської обласної громадської екологічної ради. Засновниками стали такі організації: ДОЕА «Зелений світ / Друзі Землі України», МЕЛП, К12, Громадський рух України "За право громадян на екологічну безпеку", Дніпропетровська обласна організація Всеукраїнської Екологічної Ліги, »За чисту Ігрень», »Громадяни», »Людина на Землі».
17:40
Таке рішення було сьогодні ухвалено депутатами Дніпропетровської міської ради на черговій сесії. Згідно з проголосованим рішенням, проїздам у місцях нової забудови Індустріального району, розташованих біля вулиць Усенко, Рилєєва і проспекту Миру, надані наступні найменування: бульвар Кобзаря, вулиця Гетьманська та вулиця Січеславська.
10:51
Сьогодні, 20 березня, у Дніпропетровську в результаті зіткнення двох автомобілів, один з них врізався в зупинку, шестеро людей постраждали, чотири загинули.
12:20
Делегація з міста Нікополя Дніпропетровської області 18 березня відвідала Харківський міський притулок для тварин. В Нікополі теж планують побудувати притулок для утримання бездомних собак та кішок, і Харків представники дніпропетровського міста відвідали аби перейняти досвід будівництва притулку та утримання тварин у ньому.
14:27
Найстарішому зразку навчальних книг із Західної Європи - понад півтисячі років. Окрім раритетних експонатів - рідкісні видання українських та радянських Букварів ХХ століття. Все це до Дніпропетровська вперше привезли з музею Книги та друку Рівненської області.
17:50
3 листопада в Дніпропетровській області на проміжних виборах обирали шістьох депутатів обласної ради та одного депутата Дніпропетровської міської ради. Вибори показали дуже низьку явку виборців, а також були виявлені факти фальсифікацій.
16:00
Представники громадськості Дніпродзержинська написали відкритого листа Президенту України В. Януковичу з проханням зупинити наміри місцевої влади створити в місті музей колишнього генерального секретаря ЦК КПРС Л. Брежнєва.