Днiпро

11:23
Дніпропетровська облпрокуратура зацікавилась незаконною фінансовою схемою місцевого моргу, яку оприлюднили журналісти. Хоча раніше міська прокуратура не знайшла порушень законодавства. Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналіст місцевої газети «Горожанин», автор текстів про морг Ольга Юдіна.
13:00
14 лютого екологічні активісти Дніпропетровська будуть захищати квіти, занесені до Червоної книги.
13:43
У Дніпропетровську відкрився музей історії лоцманів та лоцманського ремесла. Лоцмани – нащадки запорозьких козаків – упродовж кількох століть мешкали на березі Дніпра, у кількох селах, що зараз є частиною мегаполісу. Їхня професія – сплав вантажів через буремні води в районі дніпрових порогів – стала не потрібна після будівництва «Дніпрогесу».
11:59
У четвер, 7 лютого, в результаті наїзду швидкого поїзда «Інтерсіті +» (Hyundai) сполученням «Дніпропетровськ – Київ» у Дніпродзержинську Дніпропетровської області загинув літній чоловік.
14:45
Українцям, які живуть в США, не вистачає вітчизняних книжок. Особливо це стосується дітей, які відвідують початкову школу. За словами представників діаспори, у школах майже немає підручників, в яких цікаво та інформативно розповідається про історію України. Тож такі книжки до США вони привозять самотужки.
18:18
Сергій Жадан і харківський панк-ска-гурт «Собаки в космосі» розпочинають «Лютий тур». Проект дасть кілька концертів, де виконає як старі, відомі речі, так і цілком нові композиції, створені спеціально для цього туру. Дніпропетровські прихильники гурту зможуть зустрітися з музикантами 10 лютого в арт-кафе «Невідомий Петровський» (вул. Набережна Леніна, 15 А). Початок - о 19.00.
19:13
На черговій сесії міської ради дніпропетровські депутати традиційно ухвалили низку земельних питань. Знову-таки традиційно перелік земельних ділянок, що їх депутати роздали та відвели, не є публічним документом: не кожен депутат може з ним ознайомитись, адже подекуди в розданому на руки лише обранцям документі фігурують формулювання типу «про передачу земельних ділянок у власність громадянам» без вказання адрес та прізвищ щасливчиків.
16:10
Згідно із планами реформування системи охорони здоров'я, у Дніпропетровській області до 2015 року не залишиться жодного педіатра.
20:47
22 січня у Дніпропетровську відбудеться акція «Дніпро єднає Україну!», приурочена до святкування річниці підписання Акту Злуки УНР і ЗУНР.
01:11
Учасникам громадської ініціативи за перейменування вулиці Косіора в Дніпропетровську вдалося розмістити свій білборд на найвиднішому місці саме на цій вулиці. До цього ініціатива "Якщо не ти, то хто?" вела переговори з декількома володарями білбордів - всі вони виявились або "регіоналами", або заляканими. Вийшло розташувати таку фотографію лише через київську фірму, якій все одно, що робиться в іншому місті.