Днiпро

09:20
У Дніпропетровську вшанують пам’ять Тараса Шевченка попри відсутність дозволу на мітинг з нагоди дня народження Кобзаря, який планувала проводити місцева організація УНП, повідомив вчора Радіо Свобода речник Дніпропетровської обласної організації Української народної партії Костянтин Когтянц.
11:51
Голова Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Андрій Денисенко 1 березня заявив, що ВО «Свобода» не допустить встановлення пам'ятника Сталіну, повідомляє прес-служба місцевого осередку партії.
10:02
За рішенням сесії міськради від 29 лютого, перейменують вулиці, назви яких дублюються: зокрема, замість однієї з вулиць Дружби тепер буде Бунчукова, однієї з вулиць Красіна – вулиця Петра Калнишевського, однієї з вулиць Маяковського – вулиця Паланкова.
09:11
У Дніпропетровську видадуть перший довідник про дисидентів краю, повідомила сьогодні на прес-конференції одна із ініціаторів, завідувачка відділу краєзнавства Дніпропетровської обласної наукової бібліотеки Ірина Голуб.
15:37
За двадцять років незалежності України кількість винахідників зменшилась у двадцять разів. Знизився престиж професії та підвищились тарифи на реєстрацію винаходів. Щоб стати правовласником, окрім оригінальної розробки, потрібно ще близько двох тисяч гривень та три роки очікування.
15:31
У Дніпропетровську вже восьмий місяць продовжується судова війна сторін-учасників резонансної автомобільної аварії. Нагадаємо, в червні минулого року 18 річний юнак на позашляховику, порушив правила дорожнього руху та на високій швидкості врізався у «Швидку допомогу».
12:01
На 17 лютого припадає Міжнародний День спонтанного прояву доброти. В Україні цього року свято відзначатимуть майже в кожній області! І Дніпропетровськ не є виключенням. Ініціаторами заходу стала громадська організація «Демократичний Альянс».
15:32
У місті Нікополь на Дніпропетровщині лікарі та пацієнти намагаються прорватися у діагностичний центр - але їх не пускає приватна охоронна фірма.
12:29
Питання щодо перейменування вулиць Дніпропетровська, названих на честь радянських діячів першої половини минулого століття С. Косіора, В. Чубаря та П. Постишева, буде розглянуте на черговій сесії міської ради 29 лютого, повідомив вчора керуючий справами виконкому Дніпропетровської міськради Микола Отченко, зустрівшись із активістами акції протесту, на якій дніпропетровці вимагали перейменування.
09:57
Заводський районний суд Запоріжжя залишив за ґратами слідчого ізолятора чотирьох обвинувачених посадовців «Дніпрогазу» у справі про вибух в житловому будинку Дніпропетровську, від якого загинули 23 людини, повідомили вчора потерпілі, присутні на засіданні.