БЛОГИ

22:19
Мабуть, день 26 березня не запам’ятається урочистими зібраннями та гучними промовами. Але тисячі й тисячі (я не перебільшую) шанувальників поезії Степана Сапеляка відзначили, як могли, роковини народження мистця.
00:22
Щороку відзначаємо дві річниці поспіль: день народження (9 березня) й день відходу в засвіти (10 березня) Тараса Шевченка — Великого Кобзаря, який безмежно любив свій край, але не плекав жодних ілюзій, коли йшлося про далеке (й не дуже) минуле України.
22:31
На самому початку весни (4 березня) минає 65 років від дня трагічної загибелі художника Ніла Хасевича. Мовою гравюри він розповів усьому світові про Україну, що ні на мить не припиняла запеклої боротьби з підступним ворогом…
16:55
Щойно оприлюднено рішення комісії з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Степана Сапеляка.
11:41
Харківщина зустрічала київський урядовий десант.
09:01
Про нього чули навіть не всі військові історики
14:34
Історія - то поважна пані, любить вищий дослідницький пілотаж, тому доля багатьох публікацій, книжок та фільмів – забуття, бо справжніх дослідників історії небагато.
12:32
В історії села, чи міста не існує неважливих людей. Історія складається із історії кожної родини
22:22
Під час російської окупації ситуація в Криму сильно змінилася. Тільки укорінившись на півострові, влада Російської Федерації почала активно нав’язувати свої порядки, при чому не гребуючи вкрай репресивними методами.
11:55
На газетну статтю, про яку йтиметься далі, я випадково натрапив напередодні новорічних свят. Перше враження — цілковита маячня, на котру взагалі не варто звертати уваги. Коли б не дві речі — статус газети, на шпальтах якої з’явився цей матеріял, та моє особисте ставлення до людини, яку абсолютно безпідставно образили в цій статті.