Харкiв

14:47
Вчора, 9 березня під час зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі, говорячи про те, що українська мова залишається в Україні державною, Президент України Віктор Янукович зазначив, що ті «перекоси» у мовній політиці, яких припустилася колишня влада, призвели до приниження і ущемлення прав як російськомовних громадян, так і представників інших мовних груп в Україні.
11:38
Про Шевченка треба нині не на святах промовляти, а кричати на вуличних перехрестях. Щоб як дзвін тривоги калатало його слово!
20:48
Йдеш собі по вулиці, мрієш про теплу погоду, чекаєш весни. А тим часом в метеорологів зовсім інші новини.
20:35
Нелегко побачити правду, та ще важче визнати її публічно. Важко, бо більшість людей потьмарена своїми уявленнями про дійсність і нездатна бачити її такою, якою вона є.
20:35
Нелегко побачити правду, та ще важче визнати її публічно. Важко, бо більшість людей потьмарена своїми уявленнями про дійсність і нездатна бачити її такою, якою вона є.
20:03
Проблематика націоналізму як суспільного явища віддзеркалює суть нашого буття вже сьогодні, суть буття людства, і це вже достатньо бачимо у наші дні, у нашу епоху, коли вже надто випукло проявляються усі основні характерні риси цієї проблеми, катастрофічне загострення їх, що й ставить під загрозу саме повноцінне існування людства. І справа буття людства -справа рук, дій, розуму самого людства.
17:16
Сьогодні, 9 березня біля пам’ятника Великого Кобзаря представники місцевої харківської влади, а також різних громадських організацій та політичних партій, молодь і люди літнього віку, вшанували нашого неперевершеного українського поета Тараса Шевченка.
22:02
В ці дні українська та світова громадськість відзначають Шевченківські дні. Про Шевченка і його творчість сказано багато, але і на сьогодні не втрачає актуальність шевченківська українськість, яку ми всі відчуваємо, але не завжди можемо вкласти у відповідні наукові формули.
21:28
Бачення Кобзарем майбутнього України, українського народу, необхідних внутрішніх і зовнішніх чинників для його відродження до Повноцінного життя, розуміння майбутнього нового, справедливого світового устрою, виражені концентрованою, лаконічною, часто епічно-езопівською мовою його поезій, у сучасних умовах для нас живі, дієві дороговкази.
20:53
Сьогодні, 5 березня в Молодіжному парку біля каменю на честь воїнів УПА до 60-их роковин з дня героїчної загибелі Романа Шухевича священиком УГКЦ о.Миколою (Семеновичем) було відслужено панахиду. Організатором акції з вшанування легендарного командира УПА була Харківська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів (КУН)