Харкiв

09:27
До Харківської філармонії завітає відомий джазовий піаніст, який є автором творів для фортепіано, камерних ансамблів, а також творів для ансамблей театру.
20:47
Сьогодні, 15 березня в приміщенні господарського суду відбулося судове засідання, на якому знову так і не змогли вирішити долю приміщень, які орендуються громадською організацією «Спадщина».
19:37
Як жили неросійські народи в СССР - новітній редакції Російської імперії? Чому зараз так важко розплутувати вузол міжнаціональних та міжетнічних проблем, які й посьогодні є актуальними, зокрема, й в Україні.
20:29
Російські спецслужби намагаються дестабілізувати обстановку в Україні, підірвати її суверенітет і незалежність, створити їй неґативний імідж, а відтак – унеможлививши інтеґрацію до європейських та євроатлантичних структур – перетворити на узалежненого й маніпульованого сателіта. Неабиякого значення у своїх спецопераціях проти України вони надають міченій «єврейській карті».
14:37
11 березня 2010 року у книгарні «Є», Молодіжним Націоналістичним Конгресом була проведена презентація книжки Степана Петелицького «До Освенциму, за Україну». Книжку презентував голова «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» Сергій Кузан та історик Ігор Рассоха.
14:03
Сьогодні, 12 березня о 12.00 біля мерії міста відбувся пікет, який організувала “Ліга допомоги тваринам”. Понад 90 людей зібралися для того, щоб показати фото гарних доглянутих тварин, розміщених на плакатах, лозунги на їх захист і вимагали скасувати рішення №2 міської комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, згідно з яким, треба очистити вулиці від безпритульних тварин.
21:08
Дещо про номенклятуризацію української культури
20:25
Чи можна здевальвувати поняття героїзму? Питання актуальне, оскільки в Україні державне розуміння явища героїзму та відзначення героїв відійшло від тих понять, які існували в романтичні часи людства. Та все ж справа, мабуть, не так у девальвації, як в підміні понять.
11:42
У літературному музеї триває виставка кобзарів Тараса Шевченка. Цінність книг полягає не лише в історичності, а й у правдивості. Совєтська влада у 50-60 роках перевидала “Кобзар”, забравши з багатьох віршів цілі куплети, або переробивши по декілька рядків. Справжній кобзар можна почитати в музеї. Правдивого “Кобзаря” сучасного книжкового друку в усій Україні лише 7 тисяч.
20:51
10 березня 2010 року сигаретний кіоск, кіоск з продуктами швидкого харчування, магазин мобільних телефонів, які знаходились біля станції метро «Проспект Гагаріна» були демонтовані. Таким чином комунальники почали прибирання кіосків, які встановлені без дозволу мерії. В мерії кажуть, що така ж сама доля очікує всі кіоски, власники яких не отримували дозволів на їх встановлення.