Харкiв

20:38
Сьогодні, 5 березня відбувся пікет російського консульства у Харкові. Представники громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» вимагали відкриття всіх архівів, де зберігаються документи про совєтський геноцид в Україні, а також про діяльність ОУН-УПА.
20:18
За словами генерального директора КП «ХТП «Вода» Сергія Кадигроба, придатна для вживання вода у Харкові залишилася на глибині 600-800 метрів, на так званому Симанському водоносному горизонті. Решту він назвав непридатною для вживання.
19:56
Днями Федерація футболу України звернулася до Генпрокуратури з проханням перевірити ФК «Металіст» за фактом ймовірного підкупу ФК «Карпати». Генеральний прокурор дав завдання прокуратурі Харківської області провести перевірку. Про це повідомив перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко.
12:43
Правові підстави визнання Організації Українських Націоналістів(ОУН) та Української Повстанської Армії (УПА) учасниками національно-визвольного руху українців XX століття та воюючою стороною у II світовій війні.
21:07
У книгарні «Є», 3 березня був запрошений до слова європейський координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» по Харківській області В’ячеслав Гусєв.
21:00
У книгарні «Є» 3 березеня відбулася зустріч за участі співголови Харківської правозахисної групи Євгена Захарова.
20:30
Сьогодні, 4 березня в харківському літературному музеї відбувся вечір-спогад «Великий українець Австралії», присвячений колишньому харків'янину, письменнику і мемуаристу, організатору українського культурного життя у далекій Австралії Дмитру Нитченку (Чубу) з нагоди 105-ї річниці від дня його народження.
20:55
Український етнос втратив половину свого складу в XX столітті — Великий Голод (1932—1933) і Велика Війна (1939—1945) так позбиткувалися над бездержавною нацією. Отож, ми наче живемо половиною свого буття. Але й після такого винищення ми спромоглися на варіант своєї держави. Усе це свідчить про очевидну живучість української ідеї, яка постійно пломеніє в надрах українського етносу.
20:24
Фонд харківського держмайна комунальної власності та приватизації харківської міської ради подав у суд клопотання про виселення громадської організації «Спадщина» з їх приміщень. Сторона позивача відмовляється брати орендну плату і наполягає на звільненні приміщень.
11:44
Вчора, 2 березня у літературному музеї відбулося відкриття виставки "КНИГА КНИГ". Там вражають своєю старовиною Остромирове Євангеліє, Острозька Біблія, Переклади святого Письма 18-19ст. Графіка за сюжетами Старого Заповіту, ікони святих, Матері Ісуса Христа теж варті ніяк не меншої уваги. На відкриття виставки приїхав Пресвященний Владика Ігор (Ісіченко), архієпископ Української Православної Автокефальної Церкви, який більш детальніше ознайомив з експонатами виставки.