Мистецтво

17:35
Михайло Ковалинський був кращим другом і учнем Григорія Сковороди, управителем канцелярії князя Потьомкіна і видатним просвітницьким діячем, який написав першу біографію філософа.
07:49
У Кримському етнографічному музеї 14 грудня урочисто відкрили Музей української вишивки імені Героя України Віри Роік.
23:17
12 грудня підбив підсумки проект «Дитяча площАРТка» - соціальна ініціатива, головною метою якої є вільна творчість дітей та дорослих на базі лабораторії вільної неакадемічної творчості.
07:01
15 грудня відбудеться відкрита лекція доцента Харківської національної академії міського господарства (ХНАМГ), кандидата філософських наук Ігоря Рассохи про минуле України. На слухачів чекає ексклюзив на основі власних досліджень автора з відповідними візуальними ілюстраціями.
22:18
Харківська книгарня «Є» запрошує на літературний вечір «Полювання на Вальдшнепа» (до дня народження Миколи Хвильового). Зустріч відбудеться у четвер, 13 грудня.
14:17
Полковник Андрій Мельник назавжди залишиться у вітчизняній історії як однин із визначних державних і політичних провідників нації у ХХ сторіччі. Для широкого українського загалу, він передусім - Голова ОУН, Провідник Організації, яка у всі часи асоціюватиметься із безкомпромісною боротьбою українського народу за свою державу.
23:13
У березні 2013 року вийде перший номер української версії журналу National Geographic. Про це «Телекритиці» повідомила Юлія Стефанишина, генеральний директор видавництва Sanoma Media Ukraine – видавця журналу.
23:04
В Інтернеті з'явилася “Історія України” історика Михайла Грушевського, що в онлайні повністю відтворює справжність книжки.
11:49
Юра Зойфер – австрійський драматург, поет, журналіст, був народжений у Харкові. Проживши всього 27 років, він залишив літературну спадщину, яка вважається класикою австрійської літератури. В межах святкування відбудеться низка подій, яка дозволить широкому загалу познайомитися з творчістю письменника та прослідкувати його вплив на світовий літературний процес.
23:01
Громадськість занепокоєна намірами влади щодо унікального кінотеатру і оголошує про початок третьої громадянської кампанії «Врятувати Боммеръ».