Статті & Iнтерв'ю

21:14
У приміщенні клубу «Інді», де перші присутні кутались у шуби, відчутно теплішає: прохолодне повітря зігрівається диханням людей, які все йдуть і йдуть. Сьогодні тут демонструватимуть «Холодний Яр» — документальний фільм про визвольну війну проти більшовицької окупації на території сучасної Черкаської області. Кіно, незважаючи на назву, жодного холоду не приносить, адже за десять хвилин до початку перегляду люди розстібають свої шуби, куртки, які, на жаль, повісити ніде: більшість стільців зайнята.
11:03
Дипломатична метушня під гуркіт московських «Градів» вимагає від тих, хто наділений розумом, називати речі своїми іменами. Я дуже сумніваюсь, що ті, хто задіяний у дипломатичній говорильні, аж так позбавлені глузду, щоб не розуміти, що новітнього Гітлера не вдасться змусити дипломатією припинити агресію.
11:29
2 лютого 2015 року Україну, і так виснажену щоденними звістками про смерті на війні на Донбасі, шокувала новина про загибель Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін», рокера, панка і патріота своєї держави.
17:37
У період з 24 по 30 січня в Україні зафіксовано шість випадків фізичної агресії проти журналістів, по одному випадку непрямого тиску та тиску на Інтернет-видання, як також два випадки щодо захисту свободи слова.
14:37
Для України 2014 рік був кардинальними у змінах. Новий Президент, новий склад ВР, волонтерський рух, громадянська позиція та активність, про які до Революції гідності годі було й мріяти... А що з журналістами? Вони також брали активну участь у розбудові нової країни. Чи змінилося інформаційне поле на місцевому рівні?
23:43
На посаду першого заступника Борівської РДА призначено колишнього «регіонала» С.В. Федченка, який, за словами громадських активістів, ніколи не приховував своєї антиукраїнської позиції. Більш докладно про це розповів активіст громадської організації «Суспільна служба України» Григорій Симоненко .
17:57
Ярина Чаговець – організаторка і керівниця благодійного фонду «Сестра милосердя АТО». Харківському шпиталю вона допомагає з 2 травня, коли туди були доставлені перші поранені.
14:04
У цій примовці наш нарід засвідчив, що пік зимових морозів припадає на Водохрещі (19 січня). Після Водохрещів зима тратить свою морозющу силу.
10:36
Літературне життя Харкова існує. Ура, таваріщі. Не кипить, на жаль, але існує. Кожного місяця відбувається якийсь літературно-мистецький захід, який, що приємно, організований для молодих і не надто розкручених письменників та поетів.
22:51
Є дещо, що я винен кіборгам, які загинули в аеропорту і які зараз перебувають у полоні в захерченкових посіпак. Тому віддячу тим елементарним, що в моїй спромозі: невеличким, стислим аналізом того, що треба було зробити і що ще можна зробити.