Статті & Iнтерв'ю

14:48
Для цієї публікації Щоденник Нестора Білоуса упорядкувала Ніна Лапчинська. Повідомляє сайт «Українська правда». Щоденник Нестора Микитовича Білоуса – це справжній літопис життя села Леб’яжого Печенізького (нині Чугуївського) району Харківської області з 1911 по 1934 рік. З-під руки цього недостатньо грамотного, але метикуватого слобожанського дядька опукло постає грабіжницька суть політики комуністичного колоніального уряду щодо українського села.
20:09
Українське село стояло на порозі нової бурі. Другий масовий вихід із колективів зводив нанівець грандіозні сталінські плани. Побоюючись "втратити Україну" Сталін приймає рішення про розправу з бунтівниками на місці. Пише історик Богдан Патриляк на сайті «Українська Правда».
13:33
Ми живемо в трагічний і пафосний час. Все, що ми знали донедавна, інтенсивно змінюється. На противагу легесенькому вітерцеві, який у мирні години розворушував і роздмухував опале листя, воєнний смерч здирає земельний покров до найглибшого коріння – те ж саме відбувається і з людською свідомістю. Час кволих і достоту анемічних українських перемін, на який ми так часто нарікали й одне одному скаржилися і який віддавна таїв у собі всі ознаки кривавої небезпеки, таки обернувся часом убивств – часом російської інтервенції.
21:25
В середньовічних університетах навчання ділили на тривіум та квадривіум. Перший з цих розділів відповідав за гуманітарну сферу, включав у себе риторику, логіку та граматику і був підготовчим відділенням для квадривіуму, де вивчали точні науки, зокрема математику та астрологію. Поділимо і ми за тим самим принципом цю статтю, але замість окремих дисциплін кожен розділ буде концентруватись на базових питаннях, які повинен знати кожен, хто бажає хоч трохи розумітися на політиці.
14:07
Примітка Редакції: Сьогодення знає не один приклад вдалої інтеграції етнічних росіян в українське суспільство. Одначе це не заперечує змальовану автором ситуацію. Аби росіяни, що мешкають в Україні, стали повноцінними громадянами нашої держави, а між українським та російським народами встановилися добросусідські відносини, сама російська нація має пройти катарсис через остаточне зруйнування власної імперії. Лише зруйнування московської імперії і відновлення за Києвом статусу гегемона у Центрально-Східній Європі зможуть гармонізувати міждержавну і міжетнічну ситуацію і встановити природний порядок речей. Повідомляє сайт «Бандерівець».
11:36
Усі цивілізовані країни світу запроваджують проти Росії санкції, які матимуть серйозні наслідки для економіки країни, а російські очільники лише задоволено посміхаються й проголошують, що їм боятися нічого. На перший погляд така реакція видається дивною, але якщо копнути глибше, виявиться, що московська верхівка дійсно має досить вагому причину радіти санкціям.
11:21
От уже вкотре народ обурюється, що нікого не покарано, що при владі все ті самі олігархічні кола, а вистражданий і вимолений з такою напругою президент спирається на старі чиновні кадри. Народ, а ви чого очікували? Ні, я серйозно.
10:37
Коли пресовий голос Путіна – Пєсков - спростував газетну інформацію про передчасний відліт Путина з Саміту G-20, я вирішив, що Путін поклав не рвати із Заходом і відкритого наступу на Україну не буде, а для «збереження лиця» Путін буде лише підтримувати, як і досі, Донбаських маріонеток.
10:21
В суботу, 15-го листопада, президент України Петро Порошенко прилетів на запрошення словацького президента Андрея Кіски до Братислави, де візьме участь в саміті «Вишеградської четвірки» та в урочистостях з нагоди 25-ліття «оксамитової революції».
23:03
Їй до вподоби осінні краєвиди. Вона обертає в щастя кожну мить свого життя, чує «в повітрі різні октави, танцює з вітром танго та фокстрот», а ще полюбляє розмірковувати над усім, мислити про вічне та звертатися в своїх творах до Бога. Все це про поетесу з Нової Водолаги Юлію Ткачову.