Статті & Iнтерв'ю

17:08
З виступу 18 листопада 1999 року в Київському будинку вчителя на вечорі пам’яти Олекси Тихого, Юрія Литвина і Василя Стуса з нагоди 10-річчя їхнього перепоховання на Байковому цвинтарі в Києві 19 листопада 1989 року:
11:01
МОСКОВСЬКИЙ МІСЯЦЬ УКРАЇНСЬКОГО КАЛЕНДАРЯ. Умостившися в кріслі президента України, Петро Порошенко запевнив, що покладе край війні через тиждень. Тиждень виявився московським місяцем, як називають українці невизначений час, а красива обіцянка – цяцянкою.
23:27
Обожнюю дивитись російське телебачення. Хлібом не годуй — дай почитати «новини» з ВК-пабліка якого-небудь «Антимайдана» чи «Самая правдівая правда от правдівого Стрєлкова».
10:25
Ви також воюєте проти терористів, а не проти Російської імперії?
01:10
Зіньків, не такий уже й далекий від моєї рідної бабусино-дідусевої Котелевщини, здавна був для мене зачарованою оазою, недосяжно-прекрасною і магнетично-привабливою. Микола Зеров і Михайло Орест, два світочі українського неокласицизму, їхні талановиті брати і сестри – чи могли вони народитись у місці пересічному?
10:25
Доповідь архиєпископа Ігоря Ісіченка на міжнародній науковій конференції «Слобожанщина – Донбас – Крим – Херсон – Одеса в житті України до листопада 2014 року: Історія, мова, культура, релігія, економіка, політика»
09:53
Українське читацтво та українське письменство під час неоголошеної війни... На цю тему з празьким кореспондентом Deutsche Welle Миколою Шатиловим говорила відома чеська перекладачка, лавреатка міжнародної премії ім. Григорія Сковороди – Рита Кіндлерова.
20:38
5 листопада у Харкові відбулася зустріч М. Джемілєва з вимушеними переселенцями з Криму, зокрема з представниками кримсько-татарського населення. На зустрічі всі охочі могли поставити питання, які їх хвилюють та висловити свою позицію щодо сьогодення України. Найактуальнішими питаннями були: чи можливе повернення Криму до складу України, якщо можливе, то що для цього потрібно зробити, як зберегти майно на території Криму, залишаючи українське громадянство, що робити з припискою, до кого можна звернутися, яке ставлення у Стамбулі до України, і чи можна чекати від нього допомоги???
19:48
У період із 25 по 31 жовтня в Україні зафіксовано 10 випадків порушень прав журналістів в категоріях «Фізична агресія», з них 4 – у Херсонській області. По 2 випадки – в категоріях «Цензура. Доступ до інформації» та «Інтернет-тиск». Повідомляє сайт Інституту масової інформації.
21:12
У розміщенні розвідки одного з підрозділів військових під Маріуполем "Справжня Варта" побувала два тижні тому. Це одна з найдисциплінованіших груп української армії. Вони не звикли вихвалятись своїми подвигами - часто їхні досягнення "беруть на себе" інші підрозділи. Цього разу військові розповіли про одну зі спецоперацій, яка проходила практично після нашого від*їзду. На жаль, вона пройшла з втратами. далі - опівідання від першої особи.