Статті & Iнтерв'ю

19:36
У період із 22 по 28 листопада зафіксовано шість випадків порушень свободи слова в категорії «Фізична агресія» та по одному випадку – в категоріях «Цензура. Доступ до інформації» та «Інтернет-тиск».
23:13
Що таке творчість? Де її витоки? У чому сутність? Про це сьогодні ми поговоримо з солісткою українського музичного гурту «Один в каное» Іриною Швайдак.
07:38
TRIVIUM 3. Хто такий політик?
14:51
"Антігону у Нью-Йорку" харків'яни побачать вже у грудні - 6,7 та 9 числа на великій сцені. Що готують за завісою сцени актори?
10:06
Дехто стверджує, що не було режиму в історії людства жорстокішого від радянського. Це не зовсім так, але брехливішого точно не було. Уся історія «Великої Вітчизняної війни» суцільний комуністичний міф слабо дотичний з реальною дійсністю, який її аспект не візьми. Смертельну небезпеку цього ми сповна відчули сьогодні в Україні в зв’язку з подіями на Донбасі. Усі ті, хто нам увесь час затикав рота, репетуючи «Не дадим переписать историю!», зараз на боці наших ворогів – рашистів.
12:40
Чеський президент побиває рекорди москвофільства та українофобії. Останнім його одкровенням було побажання Україні фінляндизуватися, замість того, щоб европеїзуватися.
21:25
Маніпуляції використовують не тільки у словах. За допомогою відеоприйомів створюють певну суспільну думку. На сприйняття аудиторією матеріалу відіграє кожна деталь: як знятий герой, з якого ракурсу, які жести акцентуються, на якому фоні, при якому освітленні, які кольори переважають, кількісне співвідношення «за» та «проти». Наприклад, за даними психологів, людина, яка знаходиться праворуч сприймається більш позитивно, аніж та, що ліворуч. Які прийоми були використані під час виборів до ВР минулого місяця, ми зясували разом зі спеціалістом з відеомонтажу Іриною Первишевою.
22:44
TRIVIUM 2. Навіщо потрібна політика?
10:41
Мацей Новицький (Maciej Nowicki). Передає «Українська правда». "Українських селян трактували як рабів ще в ХІХ ст. Деякі шляхтичі були переконані, що селянин не має душі. Дякувати Богу, Польща відмовляється від колишнього комплексу вищості по відношенню до українців" - розмова Newsweek Historia з відомим французьким істориком.
22:37
Чи є рація в чеських антипрезидентських протестах? Чи відвідає в січні наступного року Володимир Путін Прагу? На що недужає чеська спільнота? Про це празький кореспондент Deutsche Welle Микола ШАТИЛОВ говорив з відомим чеським політологом Богумилом ДОЛЕЖАЛОМ.