Статті & Iнтерв'ю

18:33
Отже, продовжуємо різати священних корів нашого політикуму і підбираємось до ще однієї болючої теми - тарифів. Насамперед згадаймо одну цікаву тезу.
17:50
Продовжуємо розбирати суспільні стереотипи та "стандартну аргументацію". На цей раз замахнімось на Вільяма нашого Шекспіра... тобто на питання реформ.
12:24
ОЛЕГ К. РОМАНЧУК. Перезаснування України: подолати ретросистемні загрози державності. – Львів.: «Універсум», 2013. Незвично. На англійсько-німецький штиб. Падає в око і спонукає замислитись оте «К». А з чого? Не німець бо, не англієць. Можливо, бажання не відставати від життя, ставлячи себе, як багато хто тепер ставить, европейцем. Можливо, бажання податися «геть від задрипанки Москви», яка накинула холопське «по батькові» й нею поневоленим...
19:50
Настав час розглянути найпоширеніші тези, якими нині пояснюють стан нашої економіки. Тим паче що тези ці широко тиражуються в інтернеті.
09:13
Відомий афоризм говорить: язик політиків служить, щоб ховати їхні думки. І цей вислів не втратив своєї правдивости і сьогодні. Міркування сучасних політиків аж так узгоджуються з цим афоризмом що їх треба розшифровувати. Беру на себе цю місію.
13:03
(про книгу публіцистики Ніколая Старікова « Украина хаос и революция – оружие доллара». «Питер» -- 2014
18:48
Що буде з частинами Донецької та Луганської областей, окупованими терористами, коли на Донбасі, який за Мінськими домовленостями є українським, остаточно вирішиться питання з виборами та завершиться війна? Цими проблемами переймається зараз чи не кожен українець. Історики, журналісти, економісти, політологи та просто пересічні громадяни дають на перебій свої відповіді на ці питання.
14:16
Українська мова мала й має низку мовних рис, які змушували наших молодших “старших” братів вдаватися до забороненого у цивілізованому світі мовного геноциду – лінгвоциду, який ішов у парі із сталінським періодом історії СССР. Лінгвоцид української мови та інших “республіканських” мов був насправді державною політикою країни перемігшого соціялізму.
00:12
Воно повинно бути незалежним, без цензури та мусить мати чимало пізнавальних, інтелектуальних та наукових програм. Усе це про суспільне мовлення, до якого в Україні збираються перейти вже не один рік поспіль. Які риси має містити в собі суспільне або громадське мовлення та для чого воно потрібно українцям, ми запитали в експертів.
10:26
Якось так повелось, що в Харкові кінець зими / початок весни знаменують зовсім не весняні «речі». Погода не балує теплом і сонцем, не видно жодної ластівки та чомусь ніде не звучить високоестетичний хіт гурту «Бутирка» «Запахло весною» (проте, загалом, це і добре). Натомість ось уже другий рік поспіль завершення зими в Харкові — збільшення кількості мітингів, насильства (цьогоріч навіть убивств) і творчих тусовок — на щастя, зимова сплячка, що виводить із алкогольного анабіозу «харківських партизан» та подібних «вояк», розворушує і творчих людей.