Статті & Iнтерв'ю

23:36
Кожного четверга в незалежному культурному центрі «Indie» проходять відкриті лекції за участі харківських науковців. Заходи відбуваються в межах проекту ГО «Майдан Моніторинг» «Вільний університет». Про ці лекції розповіла їх модераторка Оксана Середкіна.
15:48
Дива дивні, надзвичайні природні явища, пророчі знамення і візії, закарбовані у старовинних рукописах, натяки Провидіння, думки планетарного масштабу при наше з вами майбуття оточували і оточують Українську Революцію Гідності. Сюди слід зарахувати і суворе пророцтво, реченець здійснення якого сплив ще в січні минулого року. Мова про давньоскандинавський апокаліпсис – пісню «Віщуванні Вйольви» зі «Старшої Едди» (ІХ–ХІІ ст.).
17:06
Україну чекають реформи багатьох сфер життєдіяльності. Про це неодноразово заявляв голова Уряду Арсеній Яценюк та інші представники Кабміну. Які галузі потребують найбільш кардинальних змін та яких заходів треба вжити, аби вивести країну з кризи, ми запитали в юристів, економістів та істориків.
21:42
Від сампочатку агресії проти України Кремлівська мафія почала обробляти світ загрозою ядерного удару з РФ по мирних державах Вільного світу.
16:09
Жінка з бандурою. Бандура добротна, солідна, і тендітна фігура жінки, що схилилася над нею, здається ще мініатюрнішою. Та ось затремтіли струни, видаючи меланхолійний, солодкий, трохи відсторонений, наче з летейських берегів, звук, – і озвався голос: чисте, джерельне сопрано...
20:42
Автор цих двох відеороликів – Сергій Карпенко, доброволець, артилерист, що освоїв був гарматну справу на навчальному полігоні й відтоді вже кілька місяців захищає Україну на східному фронті. За першою набутою за строкової служби військовою професією – моряк, у мирному житті опанував не один фах: може і ремонт у квартирі зробити, і комп’ютер полагодити-налаштувати, любить і вміє вирощувати квіти, варити люксусове мило – словом, на всі руки майстер.
15:12
ЕС в особі А. Меркель та Ф. Олланда домігся перемир’я на Сході України. Безперечний успіх дипломатії. Але поки це перемир’я з паперу не стане рельним фактом, варто не поспішати з оцінками. Тим паче, що в угоді Мінськ-2, деякі пункти насторожують.
16:06
Вікторія Склярова є організаторкою зустрічей «Школярам та студентам про АТО». В їх рамках відбувається спілкування українських бійців зі школярами та студентами навчальних закладів Харкова.
10:50
Цю самобутню співачку, перший злет кар'єри якої припав на 1990-і роки, хочеться охарактеризувати містким словом: стильна. Усе, що робить у музиці Жанна Боднарук, позначене виразною індивідуальністю: це почерк свідомої творчості, яка прагне поєднувати традицію і новаторство. У спілкуванні вона доброзичлива і демократична, та в усьому – і в рисах її, і в рішучій жестикуляції, і в інтонаціях голосу, – прочитується сильна воля та принциповість. Здається, вона з тих, на кого можна покластися: такі не зраджують. І співачка послідовно йде своїм шляхом, не зраджуючи ні свого музичного покликання, ні свого абсолютно щирого, органічного патріотизму, який велить переживати разом з батьківщиною як добрі, так і лихі часи.
11:06
У період з 31 січня по 6 лютого 2015 року в Україні зафіксовано три випадки фізичної агресії проти журналістів та два випадки, пов’язані із захистом свободи слова.