Статті & Iнтерв'ю

23:59
Іде війна. Усі інформаційні організації збирають факти, часом і брехню, щоб сказати наперед, що ж буде далі. Що робитиме Кривавий Шибздик далі? Підписав нібито мир, а що далі?
22:44
Я був неабияк заскочений: російська газета «Пражский Телеграф» подає статтю «Тягар чеської людини», в якій повідомляє своє читацтво, як у чеській столиці постала була Українська Військова Організація (УВО), а згодом у Відні – Організація Українських Націоналістів (ОУН).
19:27
О. Яків Кротов – священик УАПЦ, публіцист, радіоведучий, критик РПЦ МП. Живе і працює в Москві. На днях він завітав до Харкова, де «Справжній варті» вдалося взяти в нього інтерв’ю.
23:42
Єпископ Василь Тучапець, який минулого року очолив харківський екзархат УГКЦ, дав інтерв’ю «Справжній варті», де розповів про діяльність своєї церкви та висловив власні думки щодо розвитку духовності та громадянського суспільства в Україні та на Слобожанщині зокрема.
15:08
Нещодавно в Харкові почала виходити нова незалежна газета «Гражданское общество». Про саме видання та перспективи його розвитку розповів головний редактор Володимир Чистилін.
12:48
В Україні формально одна державна мова – українська. Насправді ж в Україні дві держаних мови, хоч це не записано в Конституції.
16:08
Сергій Токарєв, 54 роки, пастор протестантської Християнської церкви «Святой город Святе місто» у місті Харкові: «Диверсійні групи відслідковують служителів і волонтерів християнських громад не Московського патріархату, і показово страчують: привселюдно спалюють, відрубують руки, розстрілюють. І вони починають це робити по всій Україні. Причини дві: протестантські і греко-католицькі церкви мобілізувалися і допомагають Українській армії; друга – це тупа помста «пастору» Турчинову».
10:12
Перед тим, як почати говорити про роль громадянського суспільства в сприянні процесу реформ і прозорості влади, слід з’ясувати, що ж взагалі означає поняття «громадянське суспільство» та як цей термін тлумачать фахівці.
19:15
Сьогодні говоримо про дві чергові нехитрі тези вітчизняних «аналітиків». Одна з них зветься "товар має коштувати стільки, скільки він коштує", друга - "населення повинно платити ринково обґрунтовану ціну на всі комунальні послуги".
00:44
О. Віктор Маринчак (УПЦ КП) залишається незмінним учасником українського громадського і духовного життя в Харкові. 18 березня йому виповнюється 70 років. Цьому ювілею присвячується нижчеподане інтерв’ю.