Статті & Iнтерв'ю

19:26
Найближчим часом набуде чинності закон про електронні петиції, й попереду —впровадження інших елементів електронного врядування. Але чи усвідомлює хоч хтось, що ця справа, за задумом безперечно гарна, за наших реальних умов виявиться кроком не до демократії, а в протилежний бік від неї?
17:00
Мобільне шахрайство, на даний момент, досить поширене і, за даними правоохоронних органів, більшість «кінців» йдуть у «ДНР». Телефонні махінації - джерело поповнення бюджету «народної республіки» і засіб заробітку місцевих «ділків».
23:27
В приміщенні харківської «Просвіти» регулярно проходять збори топонімічної групи, члени якої діляться напрацюваннями щодо перейменування вулиць згідно нового закону про декомунізацію. Людмила Руденко, як модерує ці засідання, розповіла про роботу топонімічної групи.
12:30
Що таке солідарність? Одна з базових ознак народу, цінність якої стократно зростає у воєнний час – себто тоді, коли йому, народові, загрожує зовнішній ворог. Чим небезпечна відсутність такої солідарності? Зневірою, розчаруванням, які врешті-решт можуть призвести до поразки... Нещодавно мені випало почути прикру історію про кричущий випадок відсутності національної солідарності. Історія – без перебільшення – вражає, зокрема й тому, що її персонажами стали люди в погонах.
21:49
У спекотні липневі дні ініціативна група харківських музикантів вибралася з концертом до 5-ї роти Нацгвардії, розквартированої під Харковом. Зустрів нас гостинний господар – командир роти капітан Орест Юзвенко. Пан Орест, родом із Шепетівки, що на Хмельниччині, з вигляду – природжений командир: виважений і діловитий, щедро наділений тією загадковою якістю, що зветься харизмою. Військовий інженер за фахом, він у мирному житті був причетний до широкого кола справ: був і виробником меблів, і автором телепрограми, і громадським діячем. Зі звичних сімейних буднів його, батька шістьох (!) дітей, вирвала спочатку Революція гідності, потім війна. Пан Орест зізнається: з початком війни сам зголосився до військкомату, запропонував державі свої сили і вміння. Понад рік життя віддав військовій службі, побував у найнебезпечніших ситуаціях – чого вартий один дебальцівський котел, із якого капітанові Юзвенку випало виводити своїх людей... Сьогодні, напередодні "дембелю", пан Орест розповідає про свій досвід війни, про війну як випробування – випробування любові до власної країни і до людей.
12:31
29 липня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за результатами діяльності Харківської громадської люстраційної палати.
12:01
29 липня після того, як суд в Сєвєродонецьку відмінив виправдовувальний вирок Роману Ландику, його батько, колишній депутат Володимир Ландик, накричав на журналістів і в різкій формі захотів, щоб їх вигнали із зали суду.
23:55
Громадська організація «Громадянське об’єднання – «Альтернатива»» («ГО – «Альтернатива») заснована в 2009 р. як громадська ініціатива, в 2013 р. зареєстрована шляхом повідомлення Харківським районним управлінням юстиції, а з липня цього року набула статусу повноцінної юридичної особи. Впродовж шести років «ГО – «Альтернатива» проводить моніторинг прозорості та відкритості прийняття нормативно-правових актів Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, про що щоквартально інформує на сторінках інформаційного бюлетеню «Альтернатива» та на однойменному сайті. Наприклад, нашим моніторингом було виявлено, що лише за однією бюджетною статтею видатків «Органи місцевого самоврядування» у Харківському районі непрозоро використовується до 5 мільйонів гривень.
14:28
Спілці Української Молоді - дев'яносто років. Правда, треба,мабуть, відняти шістнадцять за період від дати безславного Харківського процесу відновлення СУМ-у уже на чужині 1946 року.
11:06
Мукачівська буча і події навколо неї викликають у людини, яка мислить, низку питань, що стосуються до сучасних обставин в Україні.