Харкiв

16:03
Таке рішення ухвалила міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища. У Харкові Радянський Союз ще й досі існує в назвах станцій метро, вулиць, проспектів, скверів, а також у пам’ятниках, зокрема і Леніну. Радянські назви фактично всюди: вулиці - П’ятдесят років СРСР, П’ятдесят років ВЛКСМ, Постишева, Чубаря … Райони: Жовтневий, Дзержинський, Орджонікідзевський, Червонозаводський.
12:54
38 керівникам підприємств Харківської області за рішенням суду тимчасово заборонили покидати простори України. Причина: відсутність відрахувань до Пенсійного фонду.
12:48
За інформацією Харківської облдержадміністрації, про це під час селекторної наради, на якій розглядалися питання погашення заборгованості по зарплаті та внесків до Пенсійного фонду, заявив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.
10:12
До кінця наступного, 2012 року у Лозовій не залишиться жодної водорозбірної колонки. Цю програму працівники комунального підприємства “Лозоваводоканал” вже почали реалізовувати. З початку цього року вони демонтували 7 колонок. Натомість пропонують мешканцям приватного сектору проводити воду у двір. Тим, хто справно платив за користування колонкою, це робитимуть за півціни.
01:16
Правозахисники стверджують, що своїх представників до Громадської ради при Харківській облдержадміністрації вони не делегували і не мають на меті входити до цієї структури.
21:33
Наразі знайдено 4 місця, звідкіля здійснюється вивіз родючого шару грунту. Два з них розташовані біля селища Пісочин, одне – біля селища Рай-Оленівка, одне – біля залізничної станції Коротич.
12:32
Екскурсійний маршрут у Лозовій розробили за ініціативою мера. Міська рада вирішила взяти участь у харківській туристичній виставці. Влада, працівники культури, музею, телебачення та народні митці підготували весь необхідний матеріал презентації лише за декілька днів до виставки.
11:54
В СБУ завівся власний Джуліан Ассанж, який краде секретні документи. Поки що в прицілі "крота" тільки Управління СБУ Харківської області. За кілька днів минулого тижня в мережу потрапили засекречені плани оперативних заходів в області на перше півріччя 2011-го, які планували проводити співробітники управління «К» (боротьба з корупцією).
11:44
Член наглядової ради ПАТ "Банк" Золоті ворота "(Харків) Вадим Вишневський пройшов в посольстві Республіки Словаччина процедуру узгодження своєї кандидатури на посаду почесного консула Словаччини в Харкові.
13:40
Делегація міста-побратима Нюрнберга перебуватиме в Харкові до 25 червня. В рамках візиту запланована передача харків'янам методики інвентаризації дерев, розробленої протягом багатьох століть існування баварського міста та прийнятої місцевим муніципалітетом. Перша спроба інвентаризації буде здійснена 23 червня о 13.30 в сквері Перемоги між вулицями Сумською та Чернишевською (біля "Дзеркального струменя"). Німецькі фахівці разом з харків'янами - активістами-екологами, представниками мерії та волонтерами проведуть інвентаризацію скверу за новою технологією.