Харкiв

13:14
В день захисту дітей депутати міськради Первомайського Харківської області прийняли рішення про виселення дитячої школи мистецтв. Таке рішення місцеві обранці називають "оптимізацією використання майна міської громади".
14:10
Кожен місяць в Харківській області в середньому робиться 666 абортів. Про це 30 травня заявила директор благодійного фонду Харківського центру допомоги вагітним Олена Батина, посилаючись на офіційні дані Харківського обласного інформаційно - аналітичного центру статистики.
13:54
На 31 травня було заплановане пікетування місцевою організацією ВО «Свобода» Лозівської міської ради. Приводом стало внесення питання щодо підтримки проекту рішення «Про звернення Харківської обласної ради щодо висновків Європейської комісії за демократію через право («Венеціанська комісія») №605/2010 від 30 березня 2011 року стосовно прийняття проекту Закону України «Про мови в Україні» № 1015-3 від 07. 09. 2010 року», який зокрема передбачає надання спеціального статусу російській мові.
13:27
Світлана Терентьєва потрапила до інтернату 2001 р. і виховувалась там 8 років. Але у неї на руках залишилися всі документи на право мешкати в батьківському будинку, в тому числі й технічний паспорт.
17:50
Метою благодійного фонду «Відродження» є фінансування суспільно-важливих проектів у галузі права, розвитку активного громадянського суспільства, вільної журналістики та багатьох інших напрямів.
13:20
За попередніми підрахунками економічних та фінансових експертів вартість земельних ресурсів України коливається в межах 1,5-2 трильйони доларів. Левову частку цих земель становлять землі сільськогосподарського призначення. Серед 48 відповідальних за збір підписів обрано людей 1937, 1939 … 1947 років народження.
12:32
На перше засідання прийшло 270 людей, 264 з яких проголосували «за», тобто підтримали ініціативну групу, 1 – «проти», 3 – «утримались», 2 – не голосували. На порядку денному також були розглянуті питання щодо внесення змін до Земельного Кодексу України, обрано відповідальних людей за збір підписів та доручено повноваження подання голові зборів відповідного пакету документів до Харківської міської ради з реєстрації ініціативної групи.
14:36
Інтелектуальна гра „Україніка” створена з метою збереження і популяризації історії і культури українського народу. Проект сприятиме зміцненню зв’язків молодшого і старшого поколінь та привертатиме увагу підростаючого покоління до проблем збереження культурної спадщини українського народу.
00:14
День Героїв встановлено на честь українських борців за волю України і відзначають 23 травня в день загибелі першого голови ОУН Євгена Коновальця. Це свято козаків Гетьманської Доби, Січових Стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН.
23:40
Кожну годину до пам’ятника Тарасу Шевченка (з 12 до 15), покладали квіти, читали вірші, обговорювали його життєвий шлях, звертались до громади…