Харкiв

12:02
Згідно з законом, діти війни мають право отримувати трішки більшу пенсію. Але щоб цього досягти, треба кілька місяців ходити до різних державних установ і по кілька годин стояти в щільних чергах. Оформлення пенсії діти війни починають із позову до суду.
20:34
Сьогодні в Харкові презентовано спеціальний веб-сайт "Твій місцевий депутат" - www.deputat.kharkov.ua. Це частина Всеукраїнського проекту "Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад", у якому беруть участь громадські організації 8 регіонів України: АР Крим, Донеччини, Луганщини, Волині, Одещини, Чернігівщини, Харківщини, Тернопільщини.
16:37
До редакції «Справжньої варти» звернувся кореспондент газети «Український простір». Було повідомлено, що журналістів ні за яких умов не пускають до школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом. Дирекція інтернату вимагає від журналістів спеціального дозволу з Харківської міської ради, якого жоден кореспондент не зміг отримати.
15:49
В університетському музеї є карикатури на українських, польських, грузинських студентів. На росіян нема. Українці в цьому музеї виглядають якимись випадковими особистостями. У ньому немає жодної згадки про відомого українського філолога і літератора Юрія Шевельова, хоча він тут навчався, про Донцова, Міхновського, ОУН-УПА. Зате зображень совєтських серпів і п’ятикутних зірок розвішано вдосталь.
14:46
Юрій Ворошилов брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. У його архіві збереглося чимало фотографій з місця подій. Зібрані матеріали неодноразово виставляли для показу. Дізнавшись про зацікавленість чорнобильською тематикою Юрія Ворошилова, до його колекції почали надсилати фотографії з різних куточків Харківщини та України.
16:14
Сьогодні події у Парку Горького фіксували представники правозахисної групи «Адвокат» у Європарламенті. Вони передають до європейських установ усю інформацію про вирубку зелених зон міста.
22:56
Одних непокоїть радіаційний фон, інших – зниження ціни на житло в районі ядерного прискорювача. Але найбільше людей непокоїть те, що після аварії їм не скажуть правду, і, навіть, якщо ніякого вибуху не трапиться, прискорювач погіршить їх здоров’я. Ходять чутки і про те, що в Харкові планують переробляти ядерні відходи. Водночас, наукові співробітники впевнено стверджують, що новий ядерний прискорювач є безпечним.
16:21
Учасники акції протесту вимагали не лише припинити вирубку зелених зон міста. У колективному листі до президента України Віктора Януковича мешканці Харкова вимагають відмінити новий закон, згідно з яким, громада не має право вирішувати призначення земельної ділянки і брати участь у громадських слуханнях, коли рішення владних структур стосується вирубки.
14:23
До редакції «Справжньої варти» звернувся адвокат Максим Корнієнко і виклав такі факти: в помешканні не працює витяжка і через ці причини жінка не може користуватись газом, бо є велика імовірність того, що трапиться вибух. Жінка вже три роки мерзне у холодній квартирі. Редакція відгукнулась на прохання і кореспондентка негайно виїхала на місце подій.
08:22
Незважаючи на те, що для кожної судової справи є визначений законом термін її розгляду, який сягає від одного до трьох місяців, розгляд справи про вирубку дерев у Парку Горького продовжується і може тягнутись роками. Нещодавно відбулось кілька судових засідань з цієї справи.