Харкiв

17:42
Міжнародна правозахисна організація Freedom House констатує, що під час місцевих виборів в Україні в жовтні 2010 року в результаті масових порушень був змінений результат виборів мерів в Харкові. Про це говориться в звіті Freedom House «Сигнал тривоги. У захист демократії в Україні», який напередодні був презентований в Києві.
14:18
В п'ятницю, 17 червня, на території вокзалу Харків - Пасажирський відбудеться відкриття туристсько-інформаційного пункту обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму».
13:22
У Харкові відбувся семінар для журналістів, які висвітлюють діяльність депутатів і місцевих чиновників. Про це на прес-конференції, присвяченій семінару, розповіла організатор проекту Ольга Мірошник.
00:54
Експерти з питань права роз’яснили нові можливості отримання інформації за допомогою нового закону «Про доступ до публічної інформації» та пояснили, яка інформація є конфіденційною і не може бути оприлюднена у ЗМІ.
19:41
Євген Коновалець був полковником армії Української Народної Республіки та першим головою Проводу Організації Українських Націоналістів. Заходи із вшанування Євгена Коновальця відбулись у Молодіжному парку біля каменю УПА.
15:42
Явка на тестування ЗНО по російській мові, яке пройшло 10 червня, в Харківської області склала 65,3%. Як повідомили в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, в області для здавання цих тестів зареєструвалося 277 осіб, на тестування прийшло 181 абітурієнт (не з'явилося 96 осіб).
16:07
Парк залізничників розташований на вулиці Червоній. Її мешканці бояться дерев. Місцеві підрахували, що половину парку давно треба спиляти. А передній ряд тополь необхідно прибрати повністю, стверджують люди. Вони згадують, що тополям — не менше 60 років. Дерева поступово вмирають.
11:20
19 травня в Пісочині був зафіксований випадок вивозу чорнозему з полів сільськогосподарського призначення в районі станції Південної залізниці «Рай-Єленівка». Місцеві жителі повідомили про це по телефону до Управління Держкомзему в Харківської області.
19:11
У Харкові на місці пам'ятника на честь проголошення радянської влади в Україні встановлять пам'ятник Незалежності. На площі Конституції у Харкові сьогодні стоїть паркан навколо радянського пам'ятника. Його планують демонтувати за рішенням міської ради. У двох кроках від огорожі представники обкому КПУ вже не перший день збирають підписи проти знесення пам'ятника.
14:21
За словами головного інженера “Лозоваводоканалу” Сергія Булєєва, водяні колонки загального використання — «не єдине, але суттєве джерело втрат води». Ті з них, за які ніхто не платить або платників занадто мало, “Лозоваводоканал” хоче демонтувати.