Харкiв

12:42
За земельні наділи площею від 3 до 5 соток люди отримали від 500 до 1000 гривень. В обмін на ці кошти місцеві мешканці підписували спеціальні документи, у яких зазначається, що вони більше не мають права претендувати на віддану землю.
10:58
Дата заснування міста Харкова може бути переглянута після виходу в світ книги з копіями документів 17-го сторіччя. Про це на прес-конференції повідомив директор музею "Міська садиба" Андрій Парамонов.
23:45
“Майдан Свободи” - це була єдина телепрограма в Харкові, яка з 2007 року наживо транслювала прес-конференції та “круглі столи” в ефірі двох місцевих телеканалів. Жодних акредитаці, жодних перепон для роботи журналістів, які так же наживо могли задавати запитання гостям прес-центру і отримувати від них відповіді.
18:23
Сьогодні відбулись збори мешканців селища П’ятихатки на яких було вирішено провести пікет Харківської міської ради з вимогою припинити забудову території Лісопарку.
14:23
Департамент з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради за результатами тендеру 24 червня уклав угоду вартістю 1,20 млн грн. з ВАТ «Завод ім.Фрунзе» на оренду приміщення. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель». Приміщення орендується за кошти місцевого бюджету під медіа-центр для роботи журналістів на прилеглій території до КП «ОСК «Металіст» на час підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові.
13:37
Офіційно, оренда приміщення була оформлена на Харківське міське товариство «Спадщина», але газета «Український простір» є частиною товариства і за чинним законодавством України на даний час діє мораторій на виселення з приміщень друкованих видань та бібліотек.
22:35
Організатором заходу був Харківський осередок партії Конгресу Українських Націоналістів. Очільник цієї організації Богдан Дяків повністю зачитав документ і пояснив у чому полягає різниця між Актом відновлення 30 червня 1941р. та Актом, що був проголошений 24 серпня 1991р.
13:26
З нагоди цієї події у Харкові зібралися всі духівники Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви. Під час заходу було зачитано Акт з відновлення Української Державності, що був проголошений у Львові 70 років тому Організацією Українських Націоналістів.
02:42
Пам’ятний знак на честь Героїв Крут рік тому, майже з невідомих на те причин, був демонтований. Харківський суд свою заборону на відновлення пам’ятника пояснив тим, що кількість людей, яка прийде на відкриття пам’ятного знаку перешкоджатиме руху пасажирів у після робочий час по дорогах, більша частина з яких розміщені за межами парку.
23:20
Причиною нападу стало приміщення редакції, яке розташоване в центрі Харкова. Якраз у цей період триває судова тяганина у справі виселення. Працівники міліції, а також невідомі особи в цивільному одязі сьогодні близько 12 години вдерлися до приміщення редакції. Їх було більше 10 осіб.