Донбас

00:49
Вчора луганський Євромайдан підтримали київські активісти: Олександра Кольцова (Kasha Saltsova), співачка груп «Крихітка Цахес» і «Крихітка», журналістка, поетеса, та представник студентства Віктор Килимар.
15:32
Науковці Донецького фізико-технічного інституту ім. Галкіна розробили унікальний пристрій, який дозволяє знайти і врятувати гірників, які потрапили під обвал в результаті аварійної ситуації.
14:48
Донецька обласна організація Партії регіонів має намір у середу відправити до столиці близько 3 тисяч своїх активістів для участі в мітингу на підтримку прийняття 16 січня Державного бюджету 2014 року. Як відомо, опозиція блокує зараз засідання Ради з вимогою першочергового вирішення проблеми покарання винних у побитті мирних демонстрантів. Крім того, власне проект бюджету викликає чимало заперечень своєю поліцейсько-чиновницькою спрямованістю.
21:21
Міліція Луганщини розпочала досудове слідство по факту привласнення понад 1 млн. бюджетних гривень групою з 8 педагогів. Правоохоронцям (і органам управління освіти) знадобилось усього лише десяток років, щоб встановити примарність школи, в якій працювали вчителі-новатори.
20:16
У неділю, 12 січня, підтримати донецький Євромайдан приїде відомий український рок-гурт Гайдамаки. Вхід абсолютно вільний, бо виступатимуть артисти просто неба під пам'ятником Тарасу Шевченку. Початок запланований на 18.00.
21:56
Луганські мисливці побачили в заказнику групу людей, серед яких упізнали першого заступника міського голови Луганська Маноліса Пілавова. За накритим столом святкував і особисто віце-мер, і його товариші, які одноголосно запевняли, що не полюють. Але за кілька хвилин в автомобілі мисливці помітили туші двох убитих кабанів. Активісти запевняють, що високопосадовець порушив закон двічі. Адже дичину здобув на забороненій території та в заборонений для полювання на кабанів час.
17:47
У ніч на сьогодні київську журналістку, яка займається розслідуваннями корупційних схем у вищих органах влади, жорстко побили. Наразі Тетяна Чорновол перебуває у реанімації, де її готують до складних операцій. Акції проти побиття журналістки сьогодні відбуваються по всій країні, відповідну заяву зробили провідні профспілкові організації журналістів - як Національна спілка журналістів, так Незалежна медіа-профспілка України.
19:35
«Крим і Донбас політично є частиною російської нації, тому потрібно дати можливість цим регіонам відокремитися від України – заявив 2010 року Юрій Андрухович, чим не просто прикро вразив багатьох українців, а й зазнав нищівної критики з багатьох сторін. У грудні 2013 року письменник каже, що: «Мене теж інколи прикро вражає, що я сам кажу!».
15:30
Євромайдан у Донецьку щодня збирається біля пам'ятника Шевченку о 12:00 та 18:00. Денні зустрічі проводять найчастіше у форматі «форум», куди люди приходять просто поспілкуватися. Вечірні збори зазвичай мають інтерактивну форму — "вільний мікрофон", акції, лекції тощо. Наприкінці тижня очікують гостей з Харкова.
16:33
Традиційне вже в Луганську віче зібрало не лише луганчан. До нього цього дня приєдналися представники опозиційних партій з сусіднього Донецька та депутати місцевих рад Донеччини. Разом об'єдналось до півтисячі учасників.