Донбас

18:09
В опозиції продовжують аналізувати проект Державного бюджету на 2014 рік. В результаті вона відкриває плани влади використати гроші на себе, кохану. Так, уряд пропонує не виплачувати власні борги українцям навіть за рішенням судів - сума на це передбачена вдвічі менша за цьогорічна. Натомість, передбачено майже вдвічі збільшити підтримку вугледобувних підприємств. Цю графу бюджету в опозиції називають тіньовою касою Партії регіонів. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав народний депутат Андрій Пишний (з фракції ВО "Батьківщина", дуже близький до А.Яценюка).
13:26
Зараз ЮНЕСКО виконує програму створення Всесвітньої мережі біосферних резерватів, але в Україні поки що жоден парк не належить до цієї мережі. Проте такий шанс з'явився у Національного природного парку "Меотида", який розташований в прибережній смузі Азовського моря. "Цей статус присвоює ЮНЕСКО. І його володарі отримують серйозну міжнародну допомогу для розвитку", - говорить директор парку Геннадій Молодан.
13:05
Уявити Різдво без мелодії «Щедрика» українського композитора Миколи Леонтовича неможливо не лише на його батьківщині, але й у цілому світі. «Щедрик» відомий більш як 100 років. Першу редакцію чарівної колядки Микола Дмитрович написав ще на самому початку минулого століття, а може, й ще раніше – а потім працював над нею решту життя.
00:24
У Донецьку 18 грудня стартував автопробіг по всій області на підтримку Євромайдану. Колона автомобілів, прикрашених державними прапорами України і прапорами Євросоюзу, вирушила від донецького Євромайдану (площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку).
14:08
Господарський суд Луганської області повністю задовольнив позовні вимоги підприємців Центрального ринку до Луганської міської ради та її виконкому, і повернув позивачам їх робочі місця на ринку, які у торговців забрали керівники міста і депутати. После этого луганчане неоднократно пикетировали сессии горсовета и требовали дать им возможность торговать на прежнем месте. Компромисса достичь не удалось и вопрос пришлось решать в судебном порядке.
13:13
16 грудня 2013 р. у Донецьку відбулася прес-конференція представників Донецької обласної організації ВГО «Комітету виборців України». Були презентовані проміжні результати правозахисного проекту «Правова підтримка та просвіта для вразливих верств населення через мережу стаціонарних та мобільних громадських приймалень».
15:29
Сьогодні суд Ілічівського району Маріуполя підтримав державне звинувачення: школярки-підлітки, які знущалися над іншою дівчиною, душили її шарфом, принижували та відбирали гроші, засуджені до трьох років позбавлення волі. Дівчатам, яким виповнилося по 16 років, доведеться наступні три роки провести у спеціальному закладі для неповнолітніх. Іншу, 14-річну дівчину, віддали на поруки матері. позбавлення волі.
17:36
Затримок по виплатах заробітної плати на шахтах Донецької області через масові мітинги в країні немає. Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький.
20:18
Сьогодні вже традиційно на луганський Євромайдан прийшли не лише представники опозиційних сил, але й позапартійна молодь, студенти та просто небайдужі городяни. За різними підрахунками учасників акції було від 300 до 500, серед них - члени "Батьківщини", "Свободи", " Громадянської позиції".
18:32
Луганський міський голова Сергій Кравченко пропонує землякам у вихідні дні поїхати до Києва, щоб підтримати чинну законну владу. При цьому мерія стверджує, що луганчани, які побажають висловити в столиці свою принципову позицію, грошей за це не отримають. Про це кореспонденту CXID.info повідомили по телефону, вказаному мером Луганська.