10 квітня 2015

18:10
У Харківській області план часткової мобілізації виконаний на 98,4%. В деяких районах області план перевиконаний на 12-14%, тоді як в Харкові мобілізували тільки половину від необхідної кількості.
17:33
Сьогодні за ініціативою «Громадської Варти» на верхівці пам'ятника Воїна-визволителя був встановлений державний прапор. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
12:58
У м. Лисичанськ Луганської області проходять заходи із забезпечення плану чергової хвилі мобілізації. Відомі випадки, коли органи правопорядку забирають жителів у військовий комісаріат прямо на вулицях міста.
12:41
Парламентарі дають гарантію українцям до права доступу до архівів органів репресій. Нардепи ухвали закон, згідно з яким тепер можна розсекретити архіви КДБ Радянського Союзу. Документ підтримав 261 народний обранець.
12:26
Закон, що засуджує комуністичний та нацистський тоталітарний режими та забороняє їх символи та пропаганди, ухвалили нардепи. Одна з основних позицій документа – визнати комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в країні як злочинний і такий, який застосовував політику державного терору, з усіма характерними наслідками для комуністичних символів і пропаганди.
12:10
Парламент України ухвалив закон, згідно з яким визнаються організації, які боролися за самостійність та незалежність України у двадцятому столітті. Відповідний документ, автором якого є Юрій Шухевич, підтримав 271 нардеп.
11:31
Для того щоб удосконалити систему відбору абітурієнтів, цього року в системі ЗНО ввели декілька змін і інновацій. Повідомляє сайт Харківської міської ради.
11:04
Керівника одного з відділів харківського відділення Антимонопольного комітету України затримали при одержанні хабаря. Повідомляє сайт прокуратури Харківщини.