Мистецтво

17:00
У Харкові можна подивитися на скульптуру епохи бароко Німеччини,Італії, Угорщини й України через об'єктив фотокамери. 27 червня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилась виставка французького фотографа Ферранте Ферранті «Пінзель та Барокова Європа». Роботи вже побували у кількох містах України, а в Харкові експонуватимуться до 12 липня.
13:39
Музиканти, диригенти, актори балету, костюмери, освітлювачі – усього понад сімдесят людей було задіяно в роботі над постановкою «Глорія-Кармен». Оперу і балет на одній сцені поєднали актори і співаки Харківського національного оперного театру.
20:36
Щоб позбавитись від страху, слід назвати його ім’я. В арт-клубі «Пінтагон» відбулася презентація фільму Лідії Стродубцевої та Дмитра Коновалова «Дні страху».
21:38
6 червня в харківській муніципальній галереї відкрилася художня виставка Сергія Школяра під назвою «Міські казки».
09:24
3 червня в харківській галереї «АС» пройшло відкриття виставки Наталії Алимової під назвою «Навігація».
09:16
3 червня в галереї «Бузок» відкрилася дитяча виставка «Кобзар очима дітей». На ній вихованці авторської студії Дар’ї Пушанкіної «Первый Луч» ознайомлюють глядачів з творчістю Тараса Шевченка.
09:45
2 червня Євгенія Більченко та Владислав Петренко провели спільний поетичний вечір під назвою «Цвет ХаКи». Захід пройшов у харківському Літературному музеї.
23:05
30 травня у харківській приватній галереї на Костюринському провулку відкривається виставка «Майдан очима художників», присвячена героїчним і трагічним подіям останньої зими. Очікується, що участь у проекті візьмуть митці з Києва, Одеси і, звичайно, Харкова. Триватиме виставка до 11 червня. З харківського боку її організатором є художник Віктор Лисенко (1981 р. н.).
14:40
23 травня в приміщенні Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка пройшла презентація книги Лариси Дешко «Основа. Каразіни».
20:46
17 травня Харків взяв участь у міжнародній акції «Ніч музеїв». Того дня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшла ціла низка заходів, приурочених до цієї дати: глядачі мали змогу споглядати процес створення картини, послухати живу музику та насолодитися театральним перформансом.