Мистецтво

13:53
Українська письменниця Катерина Бабкіна почитала свої твори у Харкові. Літературний вечір авторки пройшов 4 листопада у Харківському літературному музеї.
12:10
Харківський арт-центр Workshop 5 листопада представить експозицію Анни Мананкіної «Червонець». Авторка представить низку пов'язаних між собою робіт, які виразно наповнені образами ретроспективи масової культури минулого століття та історії нашого рідного Харкова.
14:13
Театр «Котєлок» представив нову виставу «Тракторист, сука!». П’єсу, а потому й виставу творці спектаклю створили за допомогою вербатіму – театральної вистави, яка відповідає літературі нон-фікшн. Спектаклі театру вербатім повністю складаються з реальних монологів або діалогів звичайних людей.
11:33
28 жовтня до Харкова з’їдуться диригенти з Європи, які представлять міжнародний майстер-клас диригентів італійської опери. Керувати у цей день буде професор Міланської консерваторії Даніель Аджіман. Музиканти протягом шести днів у рамках майстер-класу будуть шліфувати свою майстерність, щоб представити харків’янам грандіозний гала-концерт.
19:23
28 жовтня легендарний український рок-гурт «Воплі Відоплясова» виступить у нашому місті з підтримкою свого 10-го ювілейного альбому «Чудовий Світ». Нас очікуватимуть нові надбання «ВВ», а також невмирущі хіти в експериментальних аранжуваннях у розширеному складі, із запрошеними музикантами. А головне, феєричні враження та море емоцій, які є традиційними для концертів улюбленців публіки «ВВ».
13:57
B цьому сезоні справжній музичний зорепад очікуватиме на прихильників вишуканої музики. Харківська філармонія приготувала у листопаді багато цікавого, з поміж якого виділяються та привертають неабияку увагу два вечори.
13:28
Яскравою та сповненою поетичних емоцій, з коловоротом пристрастей та сподівань – обіцяє бути нова вистава-фантазія для дорослих – «Казанова», Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. Афанасьєва (ХДАТЛ). Вже в на початку наступного року, а точніше у лютому, харків’ян потішить нове театральне дітище чудового тандему режисера Оксани Дмитрієвої та художниці Наталії Денисової.
17:01
Муніципальна галерея відкрила виставку, присвячену пам’яті відомого українського художника Валер’яна Нестерова. Експозиція підготувала мистецтвознавчий відбір етюдних робіт Нестерова і зосередилась на його графічній ескізній спадщині.
12:13
Ута Кільтер завітає до Харкова із лекціями. Відома провокативна одеська арт-критик прочитає у «ЕрміловЦентрі» дві лекції: «Video-dance-performance» та «Феномен бієнале». Направду кажучи, візит Ути до нашого міста вкрай необхідний та знаковий для усіх, хто цінує, знає чи просто любить сучасне мистецтво.
11:52
Відучора в Харкові стартував фестиваль «Нового німецького кіна», який тішитиме нас до 16 жовтня. Один з найстаріших фестивалів в Україні, що представляє нове кіно своєї країни: в 2013 році проходить в 19-те. За час свого існування фест представив українським глядачам такі гучні картини, як «Елементарні частинки», «Земля достатку», «Зйомки в Палермо», «На іншій стороні раю», «Душевну кухню», «Любов у трьох» та інші.