Мистецтво

18:01
Цього року у видавництві «Апогей, ЛТД» побачила світ поема Віри Федорівни Чугунової «Долі царів і царств. Таємниці життя царя Соломона». Через біблійну історію харківська поетеса осмислює долю сучасної України та пропонує шляхи розв’язання її багатовікових чвар.
15:04
Осінь – пора прем’єр. В один день – 3 жовтня – в Україні вийшли на широкі екрани дві вітчизняні стрічки – «Параджанов» Сержа Аведікяна та Олени Фетисової та «Вічне повернення» Кіри Муратової. Про картину майстра складного кіно – Кіри Муратової – піде сьогодні мова.
13:03
Є таке грузинське прислів’я: «Божевільний – вільний». Вона дуже б сподобалася «великому Серьожі». Напевно. Дмитро Іванов
18:04
1 вересня в харківській книгарні «Є» український клуб «Апостроф» провів зустріч, присвячену творчості Дмитра Йосиповича Іванова, видатного українського поета, лауреата Шевченківської премії, автора збірки "Село в терновому вінку", за яку він і був відзначений престижною нагородою.
12:09
Фільм харків’янина Володимира Снігурченка «Дневник: мои гребанные будни» увійшов у програму VI-го Міжнародного кінофестивалю «Схід&Захід. Класика та Авангард» (м. Оренбург).
19:48
В жовтні харківська арт-галерея Workshop розпочинає курс лекцій «Теорія виживання у сучасному мистецтві». Головною причиною такого лікбезу Workshop бачить у тому, що більшість відвідувачів музеїв, виставок, та схожих сучасних акцій дезорієнтовані в цьому мистецькому просторі, тому варто їх скерувати та підказати визначальні контрапункти сприйняття модернового мистецтва. Уроки психологічної стійкості викладатимуть філософи, науковці, мистецтвознавці та митці.
17:13
З 18 по 26 жовтня у столиці пройде Четвертий драматургічний фестиваль «Тиждень актуальної п’єси». Як склалося за традицією, фестиваль базуватиметься в київському Національному театрі ім. Івана Франка, Молодому театрі та Гете-Інституті.
11:13
5 жовтня в арт-центрі Workshop (Харків, проспект Л. Свободи, 57) відбудеться відкриття виставки Оксани Пиж «Тіло». Художниця представить серію картин, що зображають людську природу і емоційний світ людини. Кожна людина є єдиною та неповторною у своєму роді, зі своїм характером, своєю життєвою позицією.
18:05
Ще кілька днів харків’яни матимуть змогу насолодитися творчістю художника Андрія Горбунова. До 4 жовтня в арт-центрі Workshop (Харків, проспект Л. Свободи, 57) проходитиме виставка «Я люблю море». Спеціально до осінньої виставки в арт-центрі Workshop Андрій Горбунов підготував дві серії робіт: «Сюр-fish» – рафінована графіка в стилі сюрреалізм, виконана улюбленим інструментом художника – кульковою ручкою і серія «Етно-fish» – графіка, ілюмінована аквареллю.
13:56
1 жовтня в харківській книгарні «Є» - чергова зустріч Харківського українського клубу "Апостроф" буде присвячена творчості Дмитра Йосиповича Іванова, поета родом із Кіровоградщини, який нині мешкає та працює на Чернігівщині.