Мистецтво

19:37
11 червня у приміщенні книгарні «Books» (Харків, вул. Сумська, 51) відбулось нагородження учасників конкурсу «Правильна толерантність». Оголошений у грудні конкурс письмових робіт зацікавив двадцять учасників, більшість з яких — молоді люди. Проект “Правильна толерантність” проводився у рамках програми «Майстерня громадської активності» за підтримки Колегіуму ім. Теодора Гойсса, Фонду ім. Роберта Боша та «Української мережі освіти дорослих і розвитку інновацій».
17:05
У харківській книгарні “Є” 4 травня відбулася презентація десятої книжки поезій Анатолія Перерви “Небесна ясність”, що вийшла недавно у видавництві “Майдан”. Ведуча – поетеса Лариса Вировець – представила товариству лауреата премій імені Миколи Островського та Олександра Олеся.
16:01
11-13 жовтня 2013 року у Києві відбудеться Перший фестиваль народних театрів та аматорського мистецтва (фестиваль радощів) Joy Fest. Фестиваль працюватиме на двох робочих майданчиках - театральному та художньому. На театральному майданчику покажуть вистави аматорські театри з України та із закордону й проходитимуть майстер-класи від відомих акторів та режисерів. Художній майданчик представить творчість поціновувачів живопису та фотографів-аматорів. Там же своїми творчими таємницями з ними поділяться колеги-професіонали.
17:42
"Пам'ятник пам'ятнику" - так називається український проект на 55-й Бієнале сучасного мистецтва у Венеції. Офіційне відкриття його відбулось 29 травня, триватиме експонування до 24 листопада 2013 року. Місце події: Палаццо Лоредан, Венеція (Palazzo Loredan - Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti of Venice). Учасниками цьогорічного Бієнале від України є Жанна Кадирова з Києва та Микола Рідний і Гамлет Зіньковський - з Харкова.
15:33
Під час нещодавньої Всеєвропейської акції «Ніч музеїв 2013» у Харківському художньому музеї відбулась презентація проекту «Харківський художній музей в форматі QR». Біля п'ятдесяти творів у постійній експозиції музею були оздоблені QR-кодами. Винайдені у Японії 1994 року, сьогодні QR-коди отримали широке розповсюдження в багатьох країнах світу та застосовуються у різноманітних сферах, як то реклама, дизайн, туризм тощо. Останнім часом QR-технологія активно входить у музейний простір.
13:52
22 травня в Харківській «Просвіті» відбулася зустріч з легендарною акторкою українського кіно, учасницею кінофестивалю «Харківський бузок» - Світланою Живанковою.
21:43
На минулому тижні у столичному Українському домі презентували перший том трилогії “На трьох континентах” літературознавця Івана Дзюби. У ній автор розповідає про українську літературу в Європі. Другий том буде присвячений українській літературі в Америці, третій – в Австралії.
13:38
Цього року «Дні Польського Кіно» відбудуться у 6 містах України – Києві, Вінниці, Сімферополі, Одесі, Донецьку і Харкові. Цього року рамках Днів Польського Кіно відбудуться традиційно буде представлено сім найкращих польських стрічок, різних за жанрово-стильовою палітрою, створених протягом останніх двох років. Усі фільми розраховані на широку глядацьку аудиторію. Фільми демонструватимуться з DVD мовою оригіналу з українськими субтитрами.
00:31
До дня пам'яті композитора у Львові було ініційовано проект «Івасюк». У його межах в українських містах пройдуть концерти українських виконавців, найбільший з них уже 24 травня відбудеться у столиці. Вчора виповнилась чергова річниця з дня поховання легендарного композитора Володимира Івасюка (1949 - 1979 рр.).
22:34
Сьогодні виповнилась річниця трагічної загибелі Героя України та багатолітнього директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького. 23 травня 2012-го він загинув у ДТП в селі Печенія Золочівського району. За версією правоохоронців, аварія сталася через зупинку серця. Бориса Возницького називали ангелом-охоронцем українських замків, він відкрив світові Пінзеля і більш ніж пів століття рятував від знищення культурні пам’ятки України, формуючи з них цілі колекції.