16 жовтня 2015

22:48
Ігор Яцук, представник Інституту охорони ґрунтів України розповів, як інформаційні технології в системі моніторингу ґрунтів можуть допомогти українським агрономам.
20:31
Кандидат сільськогосподарських Вадим Соловей розповів про значення ґрунтових досліджень, які він позиціонує як інструмент високих технологій в сфері сільського господарства.
17:58
У разі переходу на точкове землеробство фермери і держава зможуть не витрачати сили і ресурси даремно.
17:35
Що таке органічні продукти, як розвивався цей ринок у державі, для чого потрібна сертифікація? Під час другого дня виставки «Агропорт-2015»на ці питання відповів фахівець з виробництва органіки Сергій Галашевський.
14:40
Вони перевозили коноплі та суміш для паління. Та однак цього разу в них нічого не вийшло. Їх затримали правоохоронці. Прямо на пункті «Гоптівка».
13:46
Щороку у світі у зв’язку з різними процесами, які відбуваються у природі, а найголовніше внаслідок необміркованого використання грунту та води занепадає до 12 млн га родючих земель. Недбання фермерів про екологію землі призводить до її втрати. За даними статистики, якщо обстановка не зміниться в цьому питанні, і зменшення грунтів буде відбуватися в тому ж дусі, то вже у 2035 році світове виготовлення харчів може впасти до 12%.
12:38
Це один з напрямів програми розвитку сільських територій України, затвердженої постановою Кабміну №955.
11:15
Українські села поступово вимирають, адже люди через відсутність роботи, транспортної та соціальної інфраструктури не хочуть жити у глибинках та назавжди покидають сільську місцевість. Аби села не занепадали, необхідно негайно вирішувати вище вказані проблеми. Про це під час виставки «Агропорт» повідомила Ірина Озимок, менеджер програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund.
11:03
За словами Катерини Конащук, віце президента по комерції компанії «AgroGeneration, однією з найбільш значних проблем агарного сектору є недоступність фінансових ресурсів.
01:00
Енергетичний потенціал біомаси, яка отримується з різних галузей сільського господарства Харківщини, доволі високий. Область у цьому плані, впевнені німецькі вчені, можна вважати біоенергетичним клондайком країни. Про це під час виставки «Агропорт-2015» повідомив Станіслав Ігнатьєв, директор регіонального центру міжнародних проектів і програм, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.