26 вересня 2014

23:06
З десятої ранку в місті Щастя лунають вибухи. Снаряди та осколки потрапили в місцеву лікарню, ринок і школу міліції. Постраждали до двох десятків людей. Бойовики здійснили декілька серій обстрілів. Вогонь припинився лише під вечір.
18:24
Україна бере на себе зобов'язання оплатити рахунки на 2 млрд доларів до кінця жовтня.
18:10
Надлишки мають ті сім'ї, в яких більше однієї квартири і однієї машини.
17:57
Меморандум про співпрацю з міжнародним підприємством GIZ влада Дніпропетровщини підпише 29 вересня. Планується, що договір укладуть на наступні два роки. Спільна проектна діяльність допоможе запровадити в більше двохстах школах області сучасні технології для збереження здоров’я, які нині використовуються в Європі. Основним вектором роботи стане профілактика ВІЛ-інфекції та формування толерантного ставлення до людей, які живуть з вірусом. Школярам, педагогам і навіть представникам батьківської громадськості запропонують долучитися до курсів лекцій та тренінгів. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
17:37
Ніч з 25 на 26 вересня в Донецьку була напруженою. Сильна пожежа виникла в аеропорту, а поряд з вокзалом згоріли два будинки.
17:17
26 вересня вранці бойовики ЛНР знову обстріляли місто Щастя в Луганській області.
17:04
«Депутати облради продемонстрували не лише свою політичну, а й людську недбалість. Ми можемо по-різному ставитися до тих подій, які зараз відбуваються, але ми не маємо морального права так по-звірячому ставитися до тих бійців, які нас захищають», - заявив 25 вересня журналістам заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, коментуючи засідання сесії облради, в ході якого депутати не підтримали ухвалення «Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років».
16:50
Шість кримінальних проваджень відкрито за останні два тижні стосовно чиновників і керівників підприємств за зрив виконання плану з мобілізації техніки для АТО. Про це сьогодні, 26 вересня, після засідання Координаційної ради з питань боротьби зі злочинністю і корупцією повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. Він відзначив, що, завдяки співпраці з прокуратурою області, план вдалося виконати.
16:35
Інститут "Укроргстанкінпром" (Харків) виконав замовлення Казахстану на постачання модульної котельні. Про це 25 вересня повідомив "SQ" генеральний директор інституту Микола Бєлявцев. За його словами, це "величезна котельня, і її везуть на п'яти автомобілях". Її потужність складає 10,5 МВт, вона працюватиме в ТОО "Центр вагонного сервісу - Ескене" в м. Атирау. Площа опалюваних приміщень - 100 тис.кв.м. Замовлення на виробництво котельні було отримане в 2013 р. "Це була величезна робота, але скільки замовлення коштує в грошах - не розголошується", - відзначив директор.
16:23
Колегія обласного департаменту культури і туризму підбила підсумки роботи закладів культури та розвитку сфери «Туризм» за І півріччя 2014 року. В її роботі взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина, голова Харківської обласної профспілкової організації профспілки працівників культури Зінаїда Ігнатенко, начальники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, керівники закладів культури і мистецтва області.