19 вересня 2014

23:05
Створення спільної литовсько-польсько-української бригади "ЛитПолУкрбриг" є елементом домовленостей країн НАТО щодо модернізації української армії. На цьому наголосив президент Польщі Броніслав Коморовський. "Підписання цієї угоди є частиною плану, який обговорювався на саміті НАТО в Ньюпорті, де були ухвалені рішення про підтримку України", - сказав він перед церемонією підписання угоди про створення спільної бригади "ЛитПолУкрбриг" у Варшаві в п'ятницю.
22:58
У затриманого вилучено технічні засоби стеження і зв'язку, які він використовував для отримання і передачі інформації бойовикам «ДНР».
22:50
Міністр оборони України Валерій Гелетей у Варшаві сьогодні, 19 вересня, підписав угоду з міністрами оборони Литви та Польщі про створення спільного військового підрозділу LITPOLUKRBRIG, передає 5 канал.
22:32
Над розробкою ініціатив працює група експертів з Грузії, тому пропоновані нововведення багато в чому відображають досвід спрощення дозвільних процедур та усунення корупції саме цієї країни.
22:20
19 вересня в Донецьку зберігається напружена обстановка. Вибухи і залпи чутні в Петрівському, Кіровському, Куйбишевському і Ленінському районах міста.
19:35
Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523 «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг», через відповідні центри буде додатково надаватися 51 адміністративна послуга, яка підпадає під компетенції 7 органів державної влади. Їх введення планувалося здійснити у три етапи: з 1 вересня, 1 жовтня, 1 січня. Усі 34 Центри надання адміністративних послуг області (ЦНАП), у цілому, готові до роботи з 1 жовтня 2014 року з новим спектром послуг.
19:28
Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, в той час як в цілому по Україні темпи зростання обсягів роздрібної торгівлі підприємств – юридичних осіб, а саме торговельних мереж, знизилися до 94,2%, показник за Харківською областю має позитивний темп зростання – 100,2%.
19:22
Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова сьогодні, 18 вересня, отримала обладнання для Центру дитячої нейрохірургії. У рамках благодійної акції «День Щастя в МакДональдз 2013» центру передали два монітори, два інфузомати і три аспіратори на загальну суму 201 тис. грн.
19:16
На Харківщині продовжують виділяти кошти на житлові держпрограми лише за 16 договорами. Про це сьогодні в ході селекторної наради розповів директор Департаменту будівництва та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. За його словами, наразі на державному рівні житлові держпрограми призупинені, проте в Харкові та області вони досі працюють.
19:04
Ключові агентства ООН готові надати допомогу Харківсьій ОДА в роботі з переселенцями. Про це на зустрічі з головою ХОДА Ігорем Балутою повідомив спеціальний доповідач ООН з прав переселенців Чалока Бейані, який прибув до Харкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.