20 жовтня 2014

20:40
Завтра - 21 жовтня - з робочим візитом Дніпропетровщину відвідає Президент України Петро Порошенко.
20:33
Губернатор Луганської області і керівництво теплоелектроцентралі домовилися про постачання електроенергії від Сєверодонецької ТЕЦ.
19:34
Як повідомляють користувачі соцмереж, сьогодні в Донецьку була чутна серія найпотужніших вибухів.
19:17
19 жовтня 2014 р. в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі м. Харкова (Полтавський шлях, 44) відбулася презентація українського перекладу книги Кирила Транквіліона Ставровецького «Учительне Євангеліє», опублікованого львівським видавництвом «Свічадо». Ориґінальний текст книги був виданий автором у волинському містечку Рохманів 1619 р. Це була перша національна збірка барокових проповідей, і консервативні читачі зустріли її критично. Її стиль інтерпретації євангельських текстів був засуджений єпископатом Київської Церкви, а Московський Патріярхат навіть прирік книгу на спалення. Це стимулювало пізніший перехід автора на унію. Кирило Транквіліон Ставровецький помер 1646 р. настоятелем унійного Єлецького монастиря в Чернігові. Повідомляє сайт Української Автокефальної Православної церкви Харківсько-Полтавської єпархії.
18:47
Служба безпеки України викрила диверсійну групу, яка ставила перед собою мету - здійснення терактів напередодні парламентських виборів, у тому числі замах на вище керівництво України. Про це заявила журналістам спікер СБУ Олена Гитлянська, передає інформагентство "РБК-Україна".
18:36
ПАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод" (ЛКМЗ, Харківська область) уклало договори з ДП "Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова", ДП "Київський бронетанковий завод", відновлена робота з ПАО"Харківський тракторний завод". Про це на телеканалі "Сигма" повідомив директор ЛКМЗ Василь Чорномаз.За його словами, є замовлення від білоруськихпідприємств (Мінський моторний завод, а також завод"Амкодор"). Надійшли замовлення від російських підприємств - Орловського і Челябінського заводів. Повідомляє сайт «Status quo».
18:22
Нещодавно в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України серед дорослих та молоді зі спортивної ходьби на 50 км та чемпіонат України зі спортивної ходьби серед команд ДЮСШ, на якому харківські легкоатлети здобули чотири медалі. Передає сайт ХОДА.
18:17
У вищій лізі жіночого чемпіонату України з футболу визначилися чемпіон і віце-чемпіон нинішнього сезону. Ними стали харківські клуби. Інформує сайт ХОДА.
18:12
З 20 жовтня в Харківській області розпочинається опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Повідомляє сайт ХОДА.
18:09
В обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року під головуванням заступника голови- керівника апарату ХОДА Василя Хоми. Повідомляє сайт ХОДА.