9 листопада 2014

19:54
8 листопада в приміщенні Харківської спілки письменників України відбулося відзначення переможців конкурсу есеїв «Поборник душевного миру», приуроченого до 220-річчя від дня смерті Григорія Сковороди.
19:40
8 листопада харків‘яни зібралися на площі Свободи, щоб взяти участь у всеукраїнській акції «Україна – це я».
19:17
7 листопада в харківському кінотеатрі «Боммер» в рамках відкриття ХІ Міжнародного мандрівного фестивалю Docudays UA відбувся показ кінострічки «Євромайдан.Чорновий монтаж». На Харківщині цей фільм демонструвався тільки одного разу.
19:06
6 листопада в незалежному культурному центрі Indie пройшла відкрита лекція під назвою «Звукові ілюзії чи як обманути свій слух».
18:57
6 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартував цикл лекцій мистецтвознавця Вікентія Пухарева «Простір і час українського мистецтва».
18:51
У вихідні (8-9 листопада) відразу в 3 районах Дніпропетровська пройшли продовольчі ярмарки. Про це ІА "МОСТ-ДНЕПР" повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.
18:35
В інтернеті з'явилося відео того, як до України з Росії заїхала величезна колона військової техніки. Відео зі свого авто зняв прихильник бойовиків, який разом із матір'ю чекав, поки проїде колона. Зокрема, він зауважує, що фільмує другу колонку за сьогодні - перша була вранці, і вона була значно меншою. Також зазначає, що кожен "Урал" везе зброю. В описі відео вказується, що колона прямує до Донецька. Повідомляє сайт ТСН.
18:29
"Повторення 1940 року, коли наші війська не зробили ні пострілу, не буде. Ми відкриємо вогонь з першої секунди вторгнення", - застеріг під час недавньої поїздки у Вільнюс мій знайомий, відомий литовський банкір. Він розповів мені, що його близький родич вступив в напіввійськове добровольче формування, пише оглядач радіостанції "КоммерсантЪ FM" Костянтин Еггерт. Повідомляє сайт «Главное».
17:56
У Раді національної безпеки і оборони заявляють про можливість масових провокацій з російського боку в найближчій перспективі для створення передумов для введення в східні регіони України військових підрозділів під виглядом миротворчих сил. Повідомляє сайт «Главное».
17:44
Словосполучення що "розуміє Путіна" (Putin - Versteher),"поїздки за евтаназією" (Sterbehilfe - Tourismus) і "імміграція бідності" (Armutszuwanderung) претендуютьна титул "антислово 2014 року" в Німеччині. Про це повідомляє сайт "Главное" з посиланням на агентство dpa.